RHINOceros

Moderátor: iconmaster

Užívateľov profilový obrázok
Trak-Tor | 46
2K+
Príspevky: 2392
Meno: Juraj
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: RHINOceros

Príspevokod užívateľa Trak-Tor » 25 Jún 2013 13:16

Podľa mňa sa to nie vždy určite prekrýva, ale inak si to dobre napísal aj ukázal... :wink:
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

Užívateľov profilový obrázok
serpens | 34
Admin
Príspevky: 8767
Meno: Miro
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: RHINOceros

Príspevokod užívateľa serpens » 25 Jún 2013 13:33

Presne takto som si to predstavoval, akurat som myslel, ze by to slo aj do kruhu ulozit podla tych druhich stran. Ale ak si to skusal a prekryva sa to tak ti verim, ze to nejde :P
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Užívateľov profilový obrázok
Ing. Spendlik | 36
Príspevky: 344
Meno: Tomáš
Kontaktovať užívateľa:

Re: RHINOceros

Príspevokod užívateľa Ing. Spendlik » 25 Jún 2013 15:29

Pozerám, že to ide aj tak ako ste to chceli - teda cez "kvetinku". Snažím sa nejak logicky prísť na to, kedy je možné niečo také spraviť a kedy už nie (a teda sa to začne prekrývať). Ale hlava mi nejak nefunguje.



Samozrejme, keď to je už takto rozložené, potom je už ľahko spraviť z plochy čiary a vymazať tie, ktoré nepotrebujeme (v tomto prípade tie, ktoré ohraničujú osemuholník).

Spendlik
ObrázokObrázokObrázok

Užívateľov profilový obrázok
HlavaXXII | 42
Majster - Kráľ lietadiel
Príspevky: 1378
Meno: Marek

Re: RHINOceros

Príspevokod užívateľa HlavaXXII » 25 Jún 2013 17:29

Nuž bez prekrývania sa to dá spraviť jedine vtedy, keď hore nebude kružnica, ale mnohouholník vpísaný do kružnice - t.j. horná hrana "lupeňa" potom bude rovná a aj spodná hrana "lupeňa" bude rovná. Inak sa to nedá, vždy sa potom lupene budú prekrývať. Potom sa to už musí len ručne dotvarovať na gumke :)


Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

Užívateľov profilový obrázok
johnny7 | 34
Wykonawca
Príspevky: 2523
Meno: Jano
Bydlisko: Prievidza

Re: RHINOceros

Príspevokod užívateľa johnny7 » 25 Jún 2013 19:42

Vidim, ze viete o co mi ide. A presne to co navrhol Trak-Tor Marek potvrdil. Ked do kruznice vpisem 10-uholnik a ciaru potom zmazem, bude to vytvarovatelne aj zlepitelne.
Hotovo: Jelzc GCBA 13/48, Iveco Trakker Dakar 2012
Na Stole: M4A3 Sherman
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

Užívateľov profilový obrázok
Trak-Tor | 46
2K+
Príspevky: 2392
Meno: Juraj
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: RHINOceros

Príspevokod užívateľa Trak-Tor » 25 Jún 2013 20:04

Za málo, aj nabudúce! :victory:

Chlapi, nebudete mi veriť, ale z tohto som robil skúšky. A učil som sa to programovať...
Ale to bolo ešte v minulom storočí... :haha:
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

Užívateľov profilový obrázok
johnny7 | 34
Wykonawca
Príspevky: 2523
Meno: Jano
Bydlisko: Prievidza

Re: RHINOceros

Príspevokod užívateľa johnny7 » 25 Jún 2013 20:20

A este mi poviete niekto, kde najdem prikaz unjoinedges? Lebo kukam ze na nete je to ako instalovatelny plugin...Ako sa to nazyva v ceskej verzii?
Hotovo: Jelzc GCBA 13/48, Iveco Trakker Dakar 2012
Na Stole: M4A3 Sherman
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

Užívateľov profilový obrázok
Trak-Tor | 46
2K+
Príspevky: 2392
Meno: Juraj
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: RHINOceros

Príspevokod užívateľa Trak-Tor » 25 Jún 2013 20:31

johnny7 napísal:A este mi poviete niekto, kde najdem prikaz unjoinedges? Lebo kukam ze na nete je to ako instalovatelny plugin...Ako sa to nazyva v ceskej verzii?

Explode ti na to nestačí??
Alebo Split - Point??
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

Užívateľov profilový obrázok
sanghaikid | --
Príspevky: 40
Meno: Luk
Bydlisko: VT

Re: RHINOceros

Príspevokod užívateľa sanghaikid » 31 Júl 2013 15:31

kamen napísal:Aby tu nemuseli byt podrobne navody
http://www.rhino3d.cz/clanky/modelovani/" onclick="window.open(this.href);return false;


dik moc presne toto som hladal
Nie som hoden tvoriť, preto iba obdivujem.

Užívateľov profilový obrázok
spider | 26
Príspevky: 666
Meno: Stano
Bydlisko: Prešov/Žilina

Re: RHINOceros

Príspevokod užívateľa spider » 22 Aug 2013 14:12

Ako dám ploche vlastnosti? Myslím farbu, priehľadnosť ... Že mám dve plochy, ktoré sú pri renderi sivé a nevidieť ich spoj, tak aby som jednu dal ako červenú, druhú modrú a pri renderi ich uvidím farebne odlišné?

Návrat na "3D modelovanie // 3D Modeling"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní