Diskusia - Rhino

Moderátor: iconmaster

Užívateľov profilový obrázok
Dody | 28
Príspevky: 1200
Meno: Dominik
Bydlisko: Borský Mikuláš

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa Dody » 13 Feb 2013 23:56

Mas to len rozlozene, alebo s toho mas urobeny aj 2D vykres?

Užívateľov profilový obrázok
Fito | 43
Admin
Príspevky: 3854
Meno: Fito
Bydlisko: Na východ od Blavy
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa Fito » 14 Feb 2013 00:05

to uz je iba 2D,
v sketchupe som to rozlozil vsetko tak ,ako potrebujem.

Užívateľov profilový obrázok
Dody | 28
Príspevky: 1200
Meno: Dominik
Bydlisko: Borský Mikuláš

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa Dody » 14 Feb 2013 00:13

Skus s toho este v Rhine urobit vykres. Vytiahne ti to len hrany, je to pod kotami, ta ceruzka pri kocke.

Užívateľov profilový obrázok
sasko | 43
Príspevky: 102
Bydlisko: Ta Blava Raca ne....
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa sasko » 14 Feb 2013 10:00

no tlaci ti to tzv. isocurves, neviem odkial mas original (ci si vsecko kreslis v rhino alebo je to import z SU), skus mi poslat to co chces vytlacit a mrknem sa na to ...

Užívateľov profilový obrázok
Fito | 43
Admin
Príspevky: 3854
Meno: Fito
Bydlisko: Na východ od Blavy
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa Fito » 14 Feb 2013 21:54

Vyriesene, Sasko pomohol.

Pri exporte zo sketchupu treba zvolit volbu options(možnosti) a tam vybrat iba export "edges" (hrany)


Dalsie otazky uz nemam, vsetko mi je uz jasne. Idem si nainstalovat Spendlikov plugin pre cislovanie dielov.

Užívateľov profilový obrázok
johnny7 | 34
Wykonawca
Príspevky: 2523
Meno: Jano
Bydlisko: Prievidza

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa johnny7 » 03 Jún 2013 16:32

Mam Rhino a absolutne s tym este neviem pracovat, mozte mi iba na zaciatok poradit ako nakreslit parabolu svetla a rozlozit ju? Bol by som Vam velmi vdacny, lebo nemam teraz absolutne cas to studovat a radsej by som pokracoval v lepeni.
Hotovo: Jelzc GCBA 13/48, Iveco Trakker Dakar 2012
Na Stole: M4A3 Sherman
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

Užívateľov profilový obrázok
Dody | 28
Príspevky: 1200
Meno: Dominik
Bydlisko: Borský Mikuláš

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa Dody » 03 Jún 2013 18:24

Pozri v tutorialoch od Alina torpedo, tam je to pekne popisane

Užívateľov profilový obrázok
johnny7 | 34
Wykonawca
Príspevky: 2523
Meno: Jano
Bydlisko: Prievidza

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa johnny7 » 03 Jún 2013 19:13

Dody, asi mi neuveris, ale to ze jeho tutorialy su uplne prva tema v samostatnom chlieviku som si vsimol az teraz. Doteraz som prechadzal vsetky vlakna o rhine a nevedel som to najst. Dik aspon za usmernenie.
Hotovo: Jelzc GCBA 13/48, Iveco Trakker Dakar 2012
Na Stole: M4A3 Sherman
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

Užívateľov profilový obrázok
spider | 26
Príspevky: 666
Meno: Stano
Bydlisko: Prešov/Žilina

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa spider » 12 Jún 2014 19:33

Zdravím. Vedel by mi niekto pomôcť? Skúšal som tlačiť do pdf, podľa toho čo tu bolo uvedené, cez ten pdf creator. Dám to tlačiť ako vektor, no aj tak mi urobí hlúposť. V rhinovi pekná krivka, no v pdf pokrčené ... čo robím zle?



V rhinovi objekt robený pomocou "krivka zadaná riadiacimi bodmi"

Užívateľov profilový obrázok
Dody | 28
Príspevky: 1200
Meno: Dominik
Bydlisko: Borský Mikuláš

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa Dody » 12 Jún 2014 23:20

Preco to tlacis cez pdf creator ked to ide pekne exportovat do roznych formatov. Staci oznacit a ist cez Subor -> Exportovat vybrane a uz len vybrat typ suboru.

Návrat na "3D modelovanie // 3D Modeling"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný