Diskusia - Rhino

Moderátor: iconmaster

Užívateľov profilový obrázok
Ing. Spendlik | 36
Príspevky: 348
Meno: Tomáš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa Ing. Spendlik » 13 Jún 2014 07:57

Tento problém mám aj ja a je jedno či ideš cez PDF creator alebo napríklad Adobe Acrobat. Je to problém Rhina, nie tých pdf "tlačiarní". Ak má niekto odpoveď ako to opraviť tak budem veľmi rád. Momentálne exportovanie do pdf obchádzam medzikrokom - export do .ai a potom v illustratore už rovno do pdf.
ObrázokObrázokObrázok

Užívateľov profilový obrázok
spider | 27
Príspevky: 668
Meno: Stano
Bydlisko: Trenčín

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa spider » 13 Jún 2014 11:26

Dody napísal:Preco to tlacis cez pdf creator ked to ide pekne exportovat do roznych formatov. Staci oznacit a ist cez Subor -> Exportovat vybrane a uz len vybrat typ suboru.


Skúšal som to aj takto, priamo export do pdf a robí to úplne to isté.
To muselo dát příšernou práci... přitom taková blbost, co?

Užívateľov profilový obrázok
Trak-Tor | 46
2K+
Príspevky: 2415
Meno: Juraj
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa Trak-Tor » 13 Jún 2014 11:34

Podľa mňa je to tak, ako píše Ing. vyššie...
Samozrejme, ak niekto nemá Ilustrator, alebo Corel, môže to byť problém...
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

Užívateľov profilový obrázok
spider | 27
Príspevky: 668
Meno: Stano
Bydlisko: Trenčín

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa spider » 13 Jún 2014 11:41

Skúšal som to aj tak, že som to exportoval do dwg. Tam je to pekné, no aj keď to z cadu tlačím do pdf, robí to isté ako v rhinovi. No ak to priamo z rhina alebo cadu tlačím z tlačiarne (zväčšené aby som videl oblúky), tak to vytlačí pekne. Tak neviem, či je to teda chyba cadu a rhina, alebo tej "pdf tlačiarne". Corel nemám.
To muselo dát příšernou práci... přitom taková blbost, co?

Užívateľov profilový obrázok
serpens | 35
Admin
Príspevky: 8767
Meno: Miro
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa serpens » 13 Jún 2014 12:20

Neskusali ste hladat v setingoch nastavenie exportu? To vypada, ako keby bolo rhino nastavene tak, ze to netlaci ako vektor, ale ako daky image.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Užívateľov profilový obrázok
serpens | 35
Admin
Príspevky: 8767
Meno: Miro
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa serpens » 13 Jún 2014 12:28

... And now about the differences in printing. I created very basic "scene" with a few lines, curves and solids. Than I prepared a Page layout with two details (one detail and its copy) and set the Wireframe mode for one detail and Shaded mode for the second one. And, of course, I printed this layout to PDF with "vector output" option selected.

In v4, the output PDF contains in both details only lines, curves and wireframe of solids - all printed as vectors.

In v5, the detail which was set to Wireframe mode is printed as expected - i.e. only lines, curves and wireframe of solids printed as vectors. The second detail - set to Shaded mode - is printed really shaded but with all objects printed as rasters.

However - there is still one "odd" thing. If you print in Rhino 5 directly form model view in Shaded mode, you will get same result as in v4 - PDF with only curves, lines and wireframes printed as vectors...
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Užívateľov profilový obrázok
spider | 27
Príspevky: 668
Meno: Stano
Bydlisko: Trenčín

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa spider » 13 Jún 2014 18:29

No, neviem čo presne sa tým myslelo, no skúšal som to aj cez shaded pohľad, aj cez wireframe a stále je výsledok rovnaký.
To muselo dát příšernou práci... přitom taková blbost, co?

Užívateľov profilový obrázok
Dody | 29
Príspevky: 1208
Meno: Dominik
Bydlisko: Borský Mikuláš

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa Dody » 07 Júl 2014 15:37

Vedeli by ste mi poradit s tymto?
Mam koleso a chcem na neho navinut dezen, lenze ked ho naviniem tak je otoceny o 90° (dlha a kratka strana su prehodene). Chcel som to zobrat aj na hvezdaren, len som zabudol doma disk. Pripajam aj subor. Robim to podla Alinovych navodov.

Užívateľov profilový obrázok
QUASI | 37
Príspevky: 436

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa QUASI » 06 Nov 2014 21:32

Zaujímal by ma výroba štýlov čiar v Rhine. (Myslím také zložitejšie než bodkočiarky.) Alebo riešenie je iba import?
Tiež som nikde nenašiel nastavenie hrúbky čiar. (Tiež nie obecne, ale aby jedna čiara mohla byť hrubá iná tenká.) Pri zobrazení na monitore, nie pri tlači.
ObrázokObrázokObrázok

Užívateľov profilový obrázok
serpens | 35
Admin
Príspevky: 8767
Meno: Miro
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: Diskusia - Rhino

Príspevokod užívateľa serpens » 07 Nov 2014 16:29

Vsetko to najdes v nastaveniach. Niekde v General alebo tak. Nemam teraz nahodene Rhino, ale ked budes v Settings tak niekde pod General alebo Default alebo tak hladaj Line Font.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Návrat na "3D modelovanie // 3D Modeling"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný