Rhino - Toolbary , makra , skripty

Moderátor: iconmaster

Užívateľov profilový obrázok
atlon | 40
Pán laserov
Príspevky: 1546
Meno: attila
Bydlisko: Nitra, Levice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Rhino - Toolbary , makra , skripty

Príspevokod užívateľa atlon » 30 Mar 2015 22:12

hellou, len mne to nefunguje v 5.0 alebo len mne? :wink:
Armin is the best

Užívateľov profilový obrázok
QUASI | 37
Príspevky: 434

Re: Rhino - Toolbary , makra , skripty

Príspevokod užívateľa QUASI » 30 Máj 2015 14:48

Skúšal som to lebo mi bolo treba niečo počíslovať, no a tak ako sa to dá stiahnuť v prvom Špendlíkovom príspevku to nejde. Ono to napíše chybu, zadrhne sa to na riadku s príkazom IsLayer. Ten príkaz má byť Rhino.isLayer. Treba to prepísať, potom to ide. (Rhino5 SR11).
Ináč šikovné veci sa s tým dajú robiť. Dík za inšpiráciu.
ObrázokObrázokObrázok

Užívateľov profilový obrázok
Ing. Spendlik | 36
Príspevky: 344
Meno: Tomáš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Rhino - Toolbary , makra , skripty

Príspevokod užívateľa Ing. Spendlik » 08 Jún 2015 09:07

Ahojte,
len taká drobná info. Napísal mi QUASI vo vhodnom čase (rozumej konečne som nerobil nič iné) a pustili sme sa spolu do tých skriptov. Jeden skript na číslovanie sme upravili podľa QUASI-ho potrieb (až na zgroupovanie) a teraz sa snažím prísť na to, čo za somariny som popísal do toho skriptu na chlopne, ktorý viac nefunguje ako funguje. Dnes som prišiel na dve funkcie, ktoré výrazne zjednodušia skript, takže sa môžete tešiť na Skripty 2.0. Tieto by už mali konečne fungovať :)

Veľká vďaka každému, kto do mňa kopal nech to upravím.
Spendlik
ObrázokObrázokObrázok

Užívateľov profilový obrázok
serpens | 34
Admin
Príspevky: 8767
Meno: Miro
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: Rhino - Toolbary , makra , skripty

Príspevokod užívateľa serpens » 08 Jún 2015 14:38

Uz ich pises v pythone?
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Užívateľov profilový obrázok
Ing. Spendlik | 36
Príspevky: 344
Meno: Tomáš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Rhino - Toolbary , makra , skripty

Príspevokod užívateľa Ing. Spendlik » 08 Jún 2015 16:30

Nie, už keď to bolo raz napísané v RS, tak nech to tak aj ostane.

Hlásim, že skript na tvorenie rovných dlhých chlopní funguje tak, ako má. Vytvoril som si vcelku pekný základ pre tie ďalšie skripty, takže ak sa pochlapím, tak by som to možno do stredy všetko dal :) Okrem tých trojuholníčkov by mali pribudnúť aj také zrezané trojuholníčky.

Spendlik
ObrázokObrázokObrázok

Užívateľov profilový obrázok
Ing. Spendlik | 36
Príspevky: 344
Meno: Tomáš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Rhino - Toolbary , makra , skripty

Príspevokod užívateľa Ing. Spendlik » 14 Aug 2015 23:45

Ahojte,
tak sa mi tie úpravy skriptov trochu natiahli, ale konečne som to dokopal. Pripravil som dve verzie, pre Rhino3D v5 a tiež pre v4. Bližšie info a samotné kripty nájdete na mojej stránke:
SK - Skripty pre Rhinoceros 3D pre tvorbu papierových modelov - Spendlik Paper Models
EN - Scripts for Rhinoceros 3D for paper modelers - Spendlik Paper Models

V prípade akýchkoľvek otázok, pripomienok som k dispozícii.
Ešte raz vďaka QUASI-mu, že ma k tomu dokopal. Ak sa nemýlim tak on sa snažil ešte upraviť skripty na číslovanie s použitím automatického centrovania. Toto som zatiaľ neimplementoval, možno časom.

Ing. Spendlik
ObrázokObrázokObrázok

Užívateľov profilový obrázok
atlon | 40
Pán laserov
Príspevky: 1546
Meno: attila
Bydlisko: Nitra, Levice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Rhino - Toolbary , makra , skripty

Príspevokod užívateľa atlon » 14 Aug 2015 23:47

:victory:
Armin is the best

Návrat na "3D modelovanie // 3D Modeling"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní