Doris se se svojí papírovou SoS zúčastnila českého Mistrovství republiky lodičkářů jako host. Tedy nesoutěžila. Donesla si domů několik cen typu cena diváka, cena za nejhezčí model ze všech a podobně. S papírákem deklasovala všechny plastové i dřevěné modely. Tuším že někde o tom psala, že porazila 9 mistrů republiky a úspěšných modelářů z mistrovství Evropy.
A moje zkušenosti z účastí na soutěži plastových modelů ?
1. Přinesl jsem tam plastový letadlo a postavil ho na stůl. Než jsem stačil vyplnit přihlášku, okukovala ho dvojice matadorů s názory - no nic moc, tady je to nějaký upatlaný, to olítání vypadá blbě, celkově je to křivý. Docely mě naštvali. Ale jen do vyhlášení výsledků. Já skončil pátý, oni 19 a 21.

2. Soutěžil jsem s plastovým autem z rally. Zašpiněný až hrůza. Hned se u něj sešla odborná porota s kritikou, proč to mám tak zasraný, asi že neumím postavit pěknou leštěnku. No a já tu kategorii vyhrál.
3. kdysi jsme dělali MR vrtulníků. Probíhala tříkolově. První kolo bodovačka, druhé kolo hodnocení líbí-nelíbí od špičkových modelářů, třetí kolo hodnocení laickou komisí- návštěvníky.
V prvním kole skončil kluk třetí a podal protest, hodnotilo se znovu a skončil druhý a podal protest znovu. Muselo se přehodnotit a nakonec ho rozhodčí nechali vyhrát. V druhém kole skončil osmý, ve třetím jedenáctý, celkově až pátý a už nikdy s modelem nepřišel. Tím chci říci, že každý má na modely jiný pohled.
A kdo jste náhodou nikdy nenavštívil naše maličké forum, zkuste se podívat. Najdete tam práci lidí, co tu občas představím, kteří se tím baví, ale kteří již na začátku řekli : i kdyby to byl model na titul Mistra republiky, já ho dělám pro radost a nepočítej s tím, že se s ním někde budu vystavovat a poslouchat něčí kecy. A tak to naše fotum je něco jako seriál komisař Colombo. Paní Colombovou taky nikdo nikdy neviděl, jako moje přátele

A ještě poznatek z druhé strany :
Pro mnoho papírových modelářů (vezmu si architekturu, té rozumím) je modelem to, co dělá mirec ale ne to co dělá MIO. K papírovému modelářství se jaksi nehodí vyrábět terénky z plastických posypů a podobně. Otázkla tedy zní : Není tento přístup také špatný ?