V pondelok (25.01.2010) doslo u naseho poskytovatela weboveho priestoru ku vypadku na SQL servery. Chybu ostranili a server bezal, vid vyjadrenie od poskytovatela:
Dobry den,
ospravedlnujeme sa, dnes sa znova vyskytli neocakavane problemy s DB serverom.
Problem vznikol kvoli virtualizacnej technologii XEN, ktora pri vysokej zatazi zacala mrznut. Problem sme uz odstranili a vsetko uz bude stabilne.
Za porozumenie Vam dakujeme, prajeme Vam pekny vecer.
Na druhy den rano (26.01.2010) uz forum bezalo, na prvy pohlad sa javilo ako vsetko OK, ale problem nastal pri pridavani novych prispevkov, kde sa vyskytovala chyba. Dovodom bola poskodena tabulka, vid vyjadrenie:
Dobry den,
doslo k poskodeniu tabulky ktoru sme Vam opravili. Nasledne sme otestovali ci je mozne vkladat do nej zaznamy. INSERT ktory ste nam poslali zbehol v poriadku.
Mozte otestovat.
Po tomto zasahu uz forum fungovalo normalne, ale podvecer si myslim, ze ivant, ak sa dobre pamatam vsimol, ze chyba sekia Galeria. Este ten vecer som pisal k poskytovatelovi, ale stihli zareagovat az dnes (27.01.2010) rano a v priebehu dna sme sa dohodli na obnove databazy zo zalohy, vid citacia:
Dobry den,
mame zalohy databazy z 24,26 a 27 januara. Kedze 25eho prebiehala reinstalacia db servera, backup sa nevytvaral. Prajete si teda obnovit db z 24 januara ?
Dobry den,
databazu mate obnovenu z 24 januara. Mozte skontrolovat.
Kedze server vypadol 25.01.2010 najblizsia zaloha bola z 24.01.2010, tak som sa rozhodol pre obnovenie fora z tejto zalohy. Ako nasledok bola strata prispevkov za posledneho dva a pol dna (25.01. - 1/2 27.01.2010), co ma mrzi, ale toto bolo jedine riesenie, ktore som bol schopny spravit, aby som zachranil Galeriu. Mozno by sa to dalo riesit aj inak, ale moje IT schopnosti nie su na takej urovni, aby som sa pustal do dakych zasahov sam.
Chcem sa este raz ospravedlnit za vzniknute problemy. Forum by uz malo byt v povodnom stave. Zaroven by som chcel poziadat ludi, ako som uz pisal dnes v SS, aby si znovu napisali prispevky o ktore prisli, najme tie, ktore sa tykali objednavok a podobnych zalezitosti. Zial koli obnove zo zalohy sme prisli o jedneho cerstvo registrovaneho clena (nick som si nestihol zapamatat), tak ak toto cita, tak ho poprosim, aby sa znova zaregistroval, teda ak ma zaujem.
Tolko k udalostiam za posledne tri dni.
Miro

).
V hospodě propiju víc