Informacie o hostingu

Aktuality, nové funkcie fóra ...
News & Notes - News, new forum functions ...

Re: Vypadok

Odoslaťod serpens 27 Jan 2010 20:10

Este raz ku tomu vypadku a celkovo ku problemom za posledne tri dni.

V pondelok (25.01.2010) doslo u naseho poskytovatela weboveho priestoru ku vypadku na SQL servery. Chybu ostranili a server bezal, vid vyjadrenie od poskytovatela:

Dobry den,

ospravedlnujeme sa, dnes sa znova vyskytli neocakavane problemy s DB serverom.
Problem vznikol kvoli virtualizacnej technologii XEN, ktora pri vysokej zatazi zacala mrznut. Problem sme uz odstranili a vsetko uz bude stabilne.

Za porozumenie Vam dakujeme, prajeme Vam pekny vecer.

Na druhy den rano (26.01.2010) uz forum bezalo, na prvy pohlad sa javilo ako vsetko OK, ale problem nastal pri pridavani novych prispevkov, kde sa vyskytovala chyba. Dovodom bola poskodena tabulka, vid vyjadrenie:

Dobry den,
doslo k poskodeniu tabulky ktoru sme Vam opravili. Nasledne sme otestovali ci je mozne vkladat do nej zaznamy. INSERT ktory ste nam poslali zbehol v poriadku.
Mozte otestovat.

Po tomto zasahu uz forum fungovalo normalne, ale podvecer si myslim, ze ivant, ak sa dobre pamatam vsimol, ze chyba sekia Galeria. Este ten vecer som pisal k poskytovatelovi, ale stihli zareagovat az dnes (27.01.2010) rano a v priebehu dna sme sa dohodli na obnove databazy zo zalohy, vid citacia:

Dobry den,
mame zalohy databazy z 24,26 a 27 januara. Kedze 25eho prebiehala reinstalacia db servera, backup sa nevytvaral. Prajete si teda obnovit db z 24 januara ?

Dobry den,
databazu mate obnovenu z 24 januara. Mozte skontrolovat.

Kedze server vypadol 25.01.2010 najblizsia zaloha bola z 24.01.2010, tak som sa rozhodol pre obnovenie fora z tejto zalohy. Ako nasledok bola strata prispevkov za posledneho dva a pol dna (25.01. - 1/2 27.01.2010), co ma mrzi, ale toto bolo jedine riesenie, ktore som bol schopny spravit, aby som zachranil Galeriu. Mozno by sa to dalo riesit aj inak, ale moje IT schopnosti nie su na takej urovni, aby som sa pustal do dakych zasahov sam.

Chcem sa este raz ospravedlnit za vzniknute problemy. Forum by uz malo byt v povodnom stave. Zaroven by som chcel poziadat ludi, ako som uz pisal dnes v SS, aby si znovu napisali prispevky o ktore prisli, najme tie, ktore sa tykali objednavok a podobnych zalezitosti. Zial koli obnove zo zalohy sme prisli o jedneho cerstvo registrovaneho clena (nick som si nestihol zapamatat), tak ak toto cita, tak ho poprosim, aby sa znova zaregistroval, teda ak ma zaujem.

Tolko k udalostiam za posledne tri dni.

Miro
Obrázok používateľa
serpens
Admin

Založený: 30 Jún 2008 18:31
Meno: Miro
Dátum narodenia: 04 Okt 1983

Re: Informacie o hostingu

Odoslaťod serpens 17 Júl 2010 21:00

Nedavno prisiel e-mail od nasho poskytovatela webhostingu:

Vážení zákazníci,

chceli by sme Vás informovať o niektorých dôležitých technických zmenách, ktoré u nás nastanú tento mesiac za účelom vylepšenia našich služieb a zväčšenia dostupnosti hostingu a serverov. Ide hlavne o presun niektorých serverov do novej serverovne, ktorá je na oveľa vyššej úrovni (Tier Level 3)

Kvôli tejto zmene sa budú meniť IP adresy serverov.
Táto zmena sa týka len zákaznikov s vlastným DNS alebo s vlastnými servermi.

Prechod bude dynamický. Domény budú v priebehu tohto mesiaca postupne presúvané na nové IP. Staré IP adresy budú ešte presmerované niekoľko týždňov (do 31.7.2010) na nové IP adresy.

K zmene IP adries su pripravené 2 rozhrania:

http://migracia.websupport.sk/ip.pl
Tu nájdete mapovanie staré -> nové IP. Zákazník virtuálu si tu môze zistiť, akú IP má nastaviť pre svoje domény.

http://migracia.websupport.sk
V tomto rozhraní môžete vloziť viac domén a následne vám zobrazí, či sú DNS u nás (zmena prebehne automaticky, bez potreby vášho zásahu), alebo či ich musíte nastaviť ručne.

V súvislosti s migráciou sú naplánované 2 výpadky:
9. júl 2010 v noci z piatka na sobotu - presun mailservera
14. júl 2010 v noci zo stredy na štvrtok - presun VPS serverov

Unlimited / custom webhostingy budú presunuté bez väčšieho vypadku.

Niektoré z vylepšení, ktoré vám tento presun prinesie:

Zmena IP adries je potrebná z dôvodu prechodu na PI (Provider independent) IP rozsah, vďaka ktorému je možné spraviť tkzv. Multihoming (záložné prepojenie dvoch datacentier, kvôli neprerušenej prevádzke aj v prípade výpadku konektivity jedného z datacentier).

Doteraz boli servery pripojené na 1 pripojenie od 1 poskytovateľa, po presune serverov budú v prevádzke 2 pripojenia od 2 poskytovateľov v 2 datacentrách. Prepojenie rackov v serverovniach budú riešiť 2 samostatné switche v každom racku cez 2 prepoje (Sitel a SIX). V prípade výpadku dôjde k zmene routovania na úrovni BGP protokolu a pripojenie pôjde cez druhého poskytovateľa v priebehu asi 1-2 sekúnd.

Nastanú aj zmeny na úrovni serverov. Datábaza MySQL 5.0 bude rozdelená medzi 2 servery. Tie sa budú zálohovať a bežať v active/backup režime. Výpadok jedného DB serveru by už nemal ovplyvniť výpadok všetkých služieb, ako sa to stávalo doteraz. Taktiež sa rozdelí záťaž medzi 2 servery. Pribudne aj ďalší webserver, takže dôjde k dalšiemu odľahčeniu záťaže.

Ďakujeme za vašu doterajšiu dôveru a dúfame, že zvýšenie kvality bude pre vás prínosom.
Berte a vychutnávajte.

Tak uvidime, ze ako to bude vypadat v buducnosti.
Obrázok používateľa
serpens
Admin

Odoslaťod serpens 09 Aug 2010 21:57

Aj ked trochu oneskorene, ale predsa - mame zaplateny hosting na dalsi rok, tak mozeme veselo pokracovat.

Snad ste tu boli vacsinu casu spokojny a hadam vam to tu niektorim aj pomohlo posunut sa v modelarcine trochu dalej, odprezentovat sa alebo sa len tak odreagovat. Proste cokolvek, koli comu sa sem opat vraciate.
Mame pred sebou treti rok, ktori by mal byt podla niektorych ludi kriticky, tak uvidime, ako ho zvladneme. Chcem verit tomu, ze dobre.

Este jedna vec, kedze hosting zatial platim viac menej sam, samozrejme nezabudam na ludi, ktori pomohli aspon ciastocne znizit naklady - este raz vsetkym dakujem, a neviem do kedy mi to bude z manzelkinej strany tolerovane, tak sa pohravam s myslienkou zbierky.
Zatial nie som rozhodnuty, ci ano ci nie, ale ak hej dozviete sa o tom.

Dakujem vsetkym, ktori nas tu aspon sem tam pridu pozriet, za to ze to tu s nami vydrzali!

Vela uspechov, nie len modelarskych, praje team papermodelers.sk
Obrázok používateľa
serpens
Admin

Odoslaťod ivant 09 Aug 2010 22:25

ahoj len tak zo zvedavosti kolko stojí hosting?
Obrázok používateľa
ivant

Založený: 05 Dec 2009 23:36
Meno: ivan
Dátum narodenia: 16 Aug 1977

Odoslaťod fito 09 Aug 2010 23:12

Pisem si do poznamok,

Septembrova objednavka = + 2€ pre kazdeho objednavajuceho, ako prispevok na forum.
Obrázok používateľa
fito

Založený: 04 Júl 2008 21:44
Meno: Fito
Dátum narodenia: 04 Dec 1974

Odoslaťod petopato 09 Aug 2010 23:35

Ja si asi teraz nebudem objednávať, ale s mojím príspevkom môžeš rátať.
Obrázok
Obrázok používateľa
petopato

Založený: 18 Júl 2008 16:07
Meno: Peter Židuliak
Dátum narodenia: 08 Apr 1971

Odoslaťod Burton 09 Aug 2010 23:55

fito napísal:Pisem si do poznamok,

Septembrova objednavka = + 2€ pre kazdeho objednavajuceho, ako prispevok na forum.

Nie som si celkom isty, ci je to dobre riesenie. Predsa len, je tu dost ludi, ktori nemaju moc penazi a toto navysenie by im mohlo urobit vrasky na cele (napr. taky studaci stredoskolaci). Co tak stanovit (ty, admin... alebo po "vseludovom" dohove) pausalny prispevok za 1 model (doplnok, laser...). Tym padom by sa vyska prispevku od kazdeho objednavajuceho odvijala od poctu objednanych kusov.
Alebo co tak na zaciatku objednavky vyhlasit, konanie (dobrovolnej?) zbierky s dobrovolnou vyskou prispevku?

Ale najidealnejsie (podla mna) by bolo urobit zbierku, resp. vytvorit ucet, kam by mohol hocikto prispievat podla lubovole (napriklad stvrtrocnym tvalym prikazom :P ).
Obrázok používateľa
Burton

Založený: 14 Sep 2009 23:13
Dátum narodenia: 18 Sep 1973

Odoslaťod serpens 10 Aug 2010 08:03

Burton - Ak nejaka zbierka bude, tak bude cisto dobrovolna a s jasnymi pravidlami/podmienkami
ivant - nie je to az tak super drahe - hosting 80 Euro (papermodelers) + 15 Euro za domenu (.sk)
Obrázok používateľa
serpens
Admin

Odoslaťod Jozik 10 Aug 2010 08:46

Ta suma nevyzera byt hroziva. Ja som ochotny prispiet do zbierky. (prevodom na ucet/ hotovost). Tento projekt si jednoznacne zasluzi podporu.
A co reklama?
Cez google ads by sa snad nieco dalo zarobit. Nemam to vyskusane, no bratranec cez to nejake drobne na svojej stranke zarobi. (150E / rok) Asi ma vyssiu navstevnost.
Skalpel je super vec. :)
Moja galeria: viewtopic.php?f=41&t=2076&p=30192#p30192
Obrázok používateľa
Jozik

Založený: 17 Feb 2010 12:22
Meno: Jozef
Dátum narodenia: 10 Sep 1983

Odoslaťod ELEFANT 10 Aug 2010 19:07

V tomhle nevidím problém,až si u Fita obědnám zboží,přibalím navíc požadovanou částku a je to :bad smile: V hospodě propiju víc :eyes droped: :nothing to say: :vicotry:
Obrázok
Obrázok používateľa
ELEFANT

Založený: 02 Aug 2008 11:44
Dátum narodenia: 03 Jan 1972

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Novinky a oznamy

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.