Kaple Sv.Vojtěcha /O.Hejl/ 1:150

Súčastná, historická architektúra, hrady, zámky, ...
Architecture - Modern, Historical Architecture, Castles, Manors, ...

Moderátor: Zdeněk Krčmář

Kaple Sv.Vojtěcha /O.Hejl/ 1:150

Odoslaťod group b 30 Júl 2010 21:26

Na pokraji města Neratovice stojí další kaple, kterou přenesl v měřítku 1:150 Ondřej Hejl do papírového modelu.
Zde je pár fotografií skutečné budovy.

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Postup stavby :

Obrázok

Stavba této kaple probíhá velmi rychle a bez větších problémů . Sestavíte zakladní dvojici zdí, přilepíte na podklad a uzavřete základnou střechy. Ze 4 dílů zkompletujete střechu a přilepíte základ věžičky. Problém nastal při pokusu o kampletaci stříšky věžičky, ta se mi vůbec nepovedla. Musel jsem výsledek přebrousit smirkem a znovu natřít odpovídající barvou, ale stejně to není ono a s výsledkem nejsem spokojen.

Celá stavba dopadla takto :

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Výroba terénu

Základem je kus plastu, na něm nalepené další kousky.
Obrázok

silnice natřená barvou
Obrázok

terén oplácán akrylovým tmelem
Obrázok

a takto nějak to bude vypadat
Obrázok

pokus o vlastní stromky ze stočených drátků.
Obrázok
Naposledy upravil group b dňa 31 Júl 2010 19:35, celkovo upravené 1 krát.
moje webové stránky o modelech
http://modely-32.webgarden.cz/
group b

Založený: 28 Júl 2010 11:06
Meno: Tomáš
Dátum narodenia: 04 Dec 1964

Re: Kaple Sv.Vojtěcha Neratovice / O.Hejl /1:150

Odoslaťod Major 30 Júl 2010 22:59

Viataj na tomto DF-ku! /nechce sa mi skákať po dvoch vláknach/.
Ja som voľakedy uvažoval nad listnatými stromami, že ako lístie by sa možno hodily sušená majoránka alebo sušený petržlen / je to predsa len zelené, nadrobno nasekané/. Tie kmene máš fajnové. Som zvedavý, ako to dokončíš. Držím palce. :feel good:
Obrázok používateľa
Major

Založený: 30 Jan 2010 23:59
Meno: Oto
Dátum narodenia: 27 Apr 1959

Odoslaťod group b 30 Júl 2010 23:22

Major napísal:Viataj na tomto DF-ku! /nechce sa mi skákať po dvoch vláknach/.
Ja som voľakedy uvažoval nad listnatými stromami, že ako lístie by sa možno hodily sušená majoránka alebo sušený petržlen / je to predsa len zelené, nadrobno nasekané/. Tie kmene máš fajnové. Som zvedavý, ako to dokončíš. Držím palce. :feel good:

díky, mám tu nějakou tu tkaninu - foliáž od firmy Polák, tak uvidím, jak to dopadne.
group b

Odoslaťod ivant 31 Júl 2010 07:13

ahoj ak sa ti tvoje stromy nezdaju možeš ich ešte prerobit pozri tu viewtopic.php?f=89&t=2419 :wink:
Obrázok používateľa
ivant

Založený: 05 Dec 2009 23:36
Meno: ivan
Dátum narodenia: 16 Aug 1977

Odoslaťod group b 31 Júl 2010 15:31

ivant napísal:ahoj ak sa ti tvoje stromy nezdaju možeš ich ešte prerobit pozri tu http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=89&t=2419 :wink:

z kořenů se super dělají stromky bez listí, horší je je potahovat listovím. uvidím, zkusím to a pak se rozhodnu co a jak.
group b

Re: Kaple Sv.Vojtěcha / O.Hejl /1:150 - dokončeno

Odoslaťod group b 31 Júl 2010 19:36

Dokončeno.

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Tak co, povedly se stromečky ?
group b

Odoslaťod toudi_sk 31 Júl 2010 20:32

hezkýý :vicotry:

aj napriek tomu, že si použil na podklad plast namiesto kartónu sa mi to páči a to tak, že veľmi :P
Obrázok používateľa
toudi_sk

Založený: 21 Júl 2008 21:49
Meno: Milan
Dátum narodenia: 11 Sep 1970

Odoslaťod group b 31 Júl 2010 21:49

bál jsem se toho, že v kartonu mi ty stromy držet nebudou, navíc akrylový tmel ředím vodou, to by asi karton nadával :shocked:
group b

Odoslaťod Knox 01 Aug 2010 00:21

Taky přispěju svou troškou. Já nevím jestli to ostatní vidí opravdu tak růžově, ale já to napíšu tak jak to vidím já:
Co se týče terenu oceňuji nápad, jen bych se asi snažil udělat kmeny tak, aby se neleskly. A jde to.
Co se týče samotného modelu, jsem v rozpacích. Patina se mi zdá taky dobrá(sám bych do toho nešel, protže to neumím), ale zato geometrie a čistota modelu nějakm ujíždí a je to nepřesné. Zrovna tak, retuš...Nejtěžší na celém modelu je zvonička a s cibulkou a také na tomto modelu je to dost znát. Je celá taková sežvíkaná. Možná by pomohlo kdybys tolik nepospíchal :(
Knox

Založený: 13 Aug 2009 00:07
Meno: Knox
Dátum narodenia: 01 Jan 1986

Odoslaťod DORIS 01 Aug 2010 10:05

Pokud mohu taky trochu přispět, tak celkově se mi model líbí, barevné provedení, patina, vsazení do krajinky jsou velmi zdařilé. Možná bych trošku zapracovala na kmenech stromů, udělala bych je spíše jednolité, aby nepřipomínaly článkovaný kmen, jaký mají třeba palmy ( i když třeba roubované stromy mají ten schodkový přechod běžný). Listnatá část stromu oproti tomu je špičková, velice realistické! Drobné nedokonalosti na papírovém modelu jsou jen otázkou cviku, pokud jsi s papíráky začal po tak dlouhé době, je to i tak hodně solidní výsledek. Doporučuji se obrnit trpělivostí, používat při slepování drobných dílků plochou špičatou pinzetu a hrany před ohybem jemně naříznout tupým nožíkem, což asi děláš,ale i tak to chce cvik a pečlivost. To všechno Ty máš v dostatečné míře a jak se v papírácích trochu zacvičíš, bude to dokonalé! Jen tak dál, určitě se nenech ničím odradit od práce a ber naše náměty jako rady a inspiraci. Když jsem já začínala s prezentací plastových modelů aut na scalecars, spousta námětů a rad od Tebe a dalších modelářů mne výrazně posunuly dál. :wink:
Doris
Obrázok používateľa
DORIS

Založený: 02 Aug 2009 20:33
Meno: Doris
Dátum narodenia: 26 Jún 1976

Ďalšia

Naspäť na Architektúra

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.