Fallout 3 - RobCo terminál /free/ 1:2

Moderátor: WanRayen

Užívateľov profilový obrázok
toudi_sk | 47
.
Príspevky: 11500
Meno: Milan
Bydlisko: u susedky
Kontaktovať užívateľa:

Re: Fallout 3 - RobCo terminál /free/ 1:2

Príspevokod užívateľa toudi_sk » 05 Jan 2014 13:33

jedna zo špricgitom, výroba 2-farebnej šablóny na blesk, nasucho poskladané sa to už pomaly začína podobať predlohe

žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
na mierku sa nestažuje, mierka sa mení a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku

Užívateľov profilový obrázok
Miso122 | 19
Príspevky: 354
Meno: Michal
Bydlisko: Jaslovské Bohunice

Re: Fallout 3 - RobCo terminál /free/ 1:2

Príspevokod užívateľa Miso122 » 05 Jan 2014 13:51

Pomaly sa to začína podobať predlohe? Veď ty nám sem dávaš fotky normálnej baterky :haha:
Na stole: San Salvador
Hotovo: Nautilus, Michalská veža, Kaiten-1,...

Užívateľov profilový obrázok
toudi_sk | 47
.
Príspevky: 11500
Meno: Milan
Bydlisko: u susedky
Kontaktovať užívateľa:

Re: Fallout 3 - RobCo terminál /free/ 1:2

Príspevokod užívateľa toudi_sk » 07 Jan 2014 19:22

Obrázok v podstate máš pravdu, čo už, vyrezal som ešte zo šedého papiera spodok, odkiaľ trčia elektródy (už je tam aj papierový diel) a v robote nastriekal blesk sprejom, tmavší podklad (žltá melónová) a svetlejší stred (žltá zinková), no teraz pozerám, že to malo byť naopak



ešte som to odmasťoval, najprv technickým benzínom, ako vidíte na fotke nevidno, ktorý rozpustil strieborný náter, našťastie som
to skúsil najprv na boku... hoci som mal radšej na spodku, to by nebolo vidieť vôbec, okrem toho je spodok z nerezu, tak akurát tam
nemusel byť náter vôbec, nakoniec poslúžila ALPA, zajtra prelakujem propisot, som zvedavý, čo s tým strieborným spraví lak
Obrázok
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
na mierku sa nestažuje, mierka sa mení a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku

Užívateľov profilový obrázok
Fito | 42
Admin
Príspevky: 3638
Meno: Fito
Bydlisko: Na východ od Blavy

Re: Fallout 3 - RobCo terminál /free/ 1:2

Príspevokod užívateľa Fito » 07 Jan 2014 21:14

Alpa je dobrá na všetko, to je jasné.

Mohol by si dať takú jakože komplexnejšiu fotku celku jako takého, že koľko máš už tých kadejakých súčiastok, prípadne mám otázku, koľko že ti toho ešte, prepytujem, chýba.

Pridávam jednu horolezeckú - Večerný pohľad na Alpy :
Spoiler: Zobrazit

Užívateľov profilový obrázok
toudi_sk | 47
.
Príspevky: 11500
Meno: Milan
Bydlisko: u susedky
Kontaktovať užívateľa:

Re: Fallout 3 - RobCo terminál /free/ 1:2

Príspevokod užívateľa toudi_sk » 08 Jan 2014 20:13

strekol som baterku akrylovým lakom na ochranu propisotu a potom som si prečítal, že to nieje vhodný lak na akrylovú a nitrofarbu...
uvidím zajtra, čo to s tým spravilo, ak to bude aspoň trochu držať, nechám to tak, aj tak to má byť postapo zdroj starý moc a moc rokov

mám zmastené skoro celé vnútro, okrem drôtov a LED diód, čiže obrazovku, šasi, reproduktor (2ks), selénový usmerňovač (červený radiátor),
trafo (treba dorobiť vývody a svorkovnice), kondenzátor (2ks), ladiaci kondenzátor (2ks), cievku, plastický hlavný vypínač, vysokonapäťové
trafo, pätice na elektrónky (2ks), samotný terminál, fission battery (tú len zlepiť dokopy... dúfam) akurát zadná stena sa nalepí, až to bude
vo vnútri všetko osadené a zapojené, môžem pomaly rozmýšľať, či sa bude napájacia šnúra zasúvať do terminálu na konektor, alebo bude
na pevno, druhá strana bude končiť krokovými svorkami na uchytenie elektród

žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
na mierku sa nestažuje, mierka sa mení a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku

Užívateľov profilový obrázok
serpens | 34
Admin
Príspevky: 8744
Meno: Miro
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: Fallout 3 - RobCo terminál /free/ 1:2

Príspevokod užívateľa serpens » 08 Jan 2014 21:41

Nechces to zakoncenie tej vakuovej trubice spravit kruhove (valec) namiesto toho monohostenu?
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Užívateľov profilový obrázok
toudi_sk | 47
.
Príspevky: 11500
Meno: Milan
Bydlisko: u susedky
Kontaktovať užívateľa:

Re: Fallout 3 - RobCo terminál /free/ 1:2

Príspevokod užívateľa toudi_sk » 10 Jan 2014 22:38

hej, tam bude pichnutá elektrónka a mala by byť zvnútra osvetlená LED diódou, káblik by som chcel priviesť cez cuclík, čo býva prilepený
na obrazovke, ale neviem ako sa to volá, baterka má celkom uspokojivú váhu, až sa dostanem k nejakej váhe, odvážim aj s monočlánkami,
vytiahol som dnes foťák mojej drahej a odfotil všetko, čo mám hotové, ešte treba hlavne dorobiť obrazovku a streknúť ju



detail baterky mi nevyšiel, asi som nedal makro a nedokázal na ňu zaostriť
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
na mierku sa nestažuje, mierka sa mení a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku

Užívateľov profilový obrázok
toudi_sk | 47
.
Príspevky: 11500
Meno: Milan
Bydlisko: u susedky
Kontaktovať užívateľa:

Re: Fallout 3 - RobCo terminál /free/ 1:2

Príspevokod užívateľa toudi_sk » 14 Jan 2014 18:05

druhý, úspešnejší pokus nafotiť baterku

žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
na mierku sa nestažuje, mierka sa mení a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku

Užívateľov profilový obrázok
toudi_sk | 47
.
Príspevky: 11500
Meno: Milan
Bydlisko: u susedky
Kontaktovať užívateľa:

Re: Fallout 3 - RobCo terminál /free/ 1:2

Príspevokod užívateľa toudi_sk » 12 Okt 2014 21:12

trochu som konečne dostal chuť pohnúť s týmto kostlivcom (lebo Nitra volá :P ), naťahal som aspoň drôty a zapojil 75% LED diód :haha:
(fotené úchytkom v robote mobilom napojené na vláčikový trafák, lebo vo fission battery mi vytiekli lacné "alcaline" baterky, mor na ne)



čo ešte zostáva... všetky súčiastky nalepiť napevno na šasi, dorobiť obrazovku (zatiaľ je biela), na tej bude asi najviac roboty, pretože aj tú chcem
mať osvetlenú, takže "akosi" ju bude treba uchytiť na šasi, aby sa to dalo aj vyberať, osadiť otočné potenciometre, naťahať všade drôty, nalepiť
spredu ladiace gombíky, hlavný vypínač a zlepiť bedňu (dno a zadnú stranu)
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
na mierku sa nestažuje, mierka sa mení a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku

Užívateľov profilový obrázok
Tomáš | 44
Príspevky: 270
Meno: Tomáš
Bydlisko: V. Kapušany

Re: Fallout 3 - RobCo terminál /free/ 1:2

Príspevokod užívateľa Tomáš » 13 Okt 2014 08:57

Zaujímavý projekt. Vieš čo mi tam chýba, plošák, plošný spoj alebo ako sa to volá, ten pertinax z medenou vrstvou. Keďže jednotlivé komponenty nie sú poprepájané káblikmi, musí tam byť iné riešenie, plošný spoj.

Návrat na "Bez kategórie // No Class - Others"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný