Ahojte kamarádi,
ráda bych Vám všem touto cestou moc poděkovala za Vaše slova a gratulace k dokončenému modelu. Velice si všech Vašich komentářů vážím a mám radost, že se Vám Karolínka v mém podání líbí. Hodně mne inspirovaly i Vaše práce a postupy, které zde prezentujete. Mnohému jsem se mohla přiučit a posunout svou práci k lepšímu. Sám by se člověk k tomu jen tak nedopracoval a i kdyby, trvalo by to asi hodně dlouho. Je zde spousta obdivuhodných prací, které si zaslouží uznání a jsou úžasnou inspirací pro další modeláře.
Royal Caroline je můj TOP, člověk se s každým modelem posune o kousek dál a možná, kdybych stavěla další plachetnici, zase by to bylo lepší. Primární je však ta možnost se při práci na modelech pobavit, odpočinout si a také se přiučit novému.
mimapnd napísal:ten melon na stole ma dostal. premyslene a vymodelovane do posledneho detailu. kolko ta lodka vazi?
Jj, některé detaily šlo v tomhle měřítku udělat už dost přesvědčivě, aby vypadaly "jedle".

Jinak model i s podstavcem váží cca 5,5kg.
group b napísal:Vše již bylo vyřčeno, s tichým úžasem prohlížím fotografie a nevěřícně čistím brýle a prohlížím, je jestli nejsou růžové. Nejsou.
Jen s jedním nemohu souhlasit a to s tím, co napsal petopato.
Já totiž znám jednu paní, co pro ní slovo nepřekonatelné neexistuje, především když se pustí do modelu nějaké lodě.
Nepřekonatelná byla již Victory, nepřekonatelný byl Sovereign a teď další ukázka že pro Doris není nic nemožné.
Takže milá Doris, pokud to bude možné, přeji pevnou a rozvážnou ruku při volbě další krásné plachetnice, ale především klid a pohodu, co je k tvorvě takovéto nádhery potřebná.
Srdečně děkuji Tome! Ono je to i do jisté míry motivace, když člověk má možnost svou práci zlepšovat. U RC se na tom podepsalo i větší měřítko 1:40, které přineslo nové možnosti a daleko lepší ztvárnění detailů, než jak tomu bylo u předchozích lodiček. Ovšem i tak by se tam dalo pár věcí udělat lépe, což je ponaučení pro příště.
Co bude dál?
Popravdě na tuto otázku nyní nemohu dát jasnou odpověď. Mám rozdělané modely plachetnic ( Cleopatru, Royal William), ale ani jedna z nich mne nenadchla. Celkem je ale šance, že dokončím Cleopatru. V budoucnu bych se chtěla pokusit o HMS Sussex, k němuž mám kvalitní plány trupu, bohužel výstroj a tekeláž tam zcela chybí a to je pro mne v současné době překážka, kterou se budu snažit vyřešit a snad ji překonám.
https://en.wikipedia.org/wiki/HMS_Sussex_%281693%29Trochu se chci věnovat i plastovným modelům - mám doma 4 nesestavené lodě - 2 plachetnice a 2 bitevní lodě z WW2.
Tak bude nějakou dobu asi pauza, ale možná že se k velkým papírovým plachetnicím zase vrátím.
Přeji Vám všem mnoho radosti a úspěchů v modelaření i v osobním životě a hlavně pevné zdraví!