Naves ku Scanii T 143 z E+Z/ Borog34/ 1:32

Užívateľov profilový obrázok
ivant | 40
2K+
Príspevky: 2987
Meno: ivan
Bydlisko: Brezno

Re: Scania T 143 + kontajnerový náves /E+Z + borog34/ 1:32

Príspevokod užívateľa ivant » 04 Dec 2012 15:33

ahoj toto je ešte v pohode ale rozložit očíslovat to je najhoršie :wink:

Užívateľov profilový obrázok
borog34 | 42
2K+
Príspevky: 2173
Meno: Boris
Bydlisko: doma

Re: Scania T 143 + kontajnerový náves /E+Z + borog34/ 1:32

Príspevokod užívateľa borog34 » 04 Dec 2012 21:45

No a práve preto zatiaľ neuvažujem nad tým že by to prípadne išlo do obehu, nakresliť sa to dalo ale či to pôjde aj podľa toho postaviť neviem :-( takže musím podumať aký postup potom zvoliť :bad smile:
Na stole: plno kostlivcov
V príprave: zatiaľ nič
Pod stolom: plno bordelu
V koši: pár kostlivcov

Užívateľov profilový obrázok
borog34 | 42
2K+
Príspevky: 2173
Meno: Boris
Bydlisko: doma

Re: Scania T 143 + kontajnerový náves /E+Z + borog34/ 1:32

Príspevokod užívateľa borog34 » 07 Dec 2012 21:08

Skúsil som to šmariť do farby, dalo by sa povedať že 3D návrh je v podstate hotový :wink:


p.s. no teraz len začne najväčšia sranda dostať to celé na papier :P :bad smile: len prísť na spôsob ako to spáchať :)
Na stole: plno kostlivcov
V príprave: zatiaľ nič
Pod stolom: plno bordelu
V koši: pár kostlivcov

Užívateľov profilový obrázok
rmnkpk5 | 46
Príspevky: 35
Bydlisko: Jablonec nad Nisou, Czech republik
Kontaktovať užívateľa:

Re: Scania T 143 + kontajnerový náves /E+Z + borog34/ 1:32

Príspevokod užívateľa rmnkpk5 » 07 Dec 2012 22:16

No to je paráda jsem zvědav jak to bude vypadat postavené už se na to těším.
Kurňa taky bych se potřeboval naučit malovat ve Sketchupu mám 7mičku ale jde to mimo mne.

Užívateľov profilový obrázok
borog34 | 42
2K+
Príspevky: 2173
Meno: Boris
Bydlisko: doma

Re: Scania T 143 + kontajnerový náves /E+Z + borog34/ 1:32

Príspevokod užívateľa borog34 » 07 Dec 2012 22:57

No ja by som sa až tak moc netešil :haha: :haha: vidíš, a zas pre zmenu ja by som sa potreboval naučiť kresliť v nejakom 2D grafickom editore (najlepšie vektorovom) aby som si vedel 3D návrh potom prsknúť na papier :P kreslenie v sketchupe nie je zas tak zložité, tento náves je môj prvý pokus o nakreslenie niečoho na počítači, treba len skúšať :wink: (ale trošku som si skomplikoval robotu keďže som si náves nakreslil v mierke 1:1, takže aspoň základné rozmery si musím prepočítať do požadovanej mierky a šmariť to na papier :bad smile: )
Na stole: plno kostlivcov
V príprave: zatiaľ nič
Pod stolom: plno bordelu
V koši: pár kostlivcov

Užívateľov profilový obrázok
Marmat | 30
Príspevky: 594
Meno: Martin
Bydlisko: Stará Bystrica

Re: Scania T 143 + kontajnerový náves /E+Z + borog34/ 1:32

Príspevokod užívateľa Marmat » 07 Dec 2012 23:22

Ahoj, veľmi pekný náves si urobil máš môj obdiv. Čo sa týka rozloženia, urob to priamo v sketchupe, existujú na to pluginy, ktoré ti model rozložia, pridajú chopne a nadôvažok ti súbor .skp prevedú do .dwg, aby si to mohol otvoriť v nejakom vektorovom editore. Mne sa z 2D vektorových programov najviac osvedčil program VectorEngineer, ktorý tu prezentoval Patero.
http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=90&t=112
Držím palce v ďalšom pokračovaní

Užívateľov profilový obrázok
borog34 | 42
2K+
Príspevky: 2173
Meno: Boris
Bydlisko: doma

Re: Scania T 143 + kontajnerový náves /E+Z + borog34/ 1:32

Príspevokod užívateľa borog34 » 08 Dec 2012 20:21

Dík, sám som zvedavý čo z toho vznikne no zatiaľ sa s tým programom len zoznamujem takže nejakú dobu potrvá kým sa naučím všetky finty :P
Na stole: plno kostlivcov
V príprave: zatiaľ nič
Pod stolom: plno bordelu
V koši: pár kostlivcov

Užívateľov profilový obrázok
ander74 | 43
Príspevky: 409
Meno: andrej
Bydlisko: Zvolen

Re: Scania T 143 + kontajnerový náves /E+Z + borog34/ 1:32

Príspevokod užívateľa ander74 » 10 Dec 2012 09:14

borog34 napísal:No ja by som sa až tak moc netešil :haha: :haha: vidíš, a zas pre zmenu ja by som sa potreboval naučiť kresliť v nejakom 2D grafickom editore (najlepšie vektorovom) aby som si vedel 3D návrh potom prsknúť na papier :P kreslenie v sketchupe nie je zas tak zložité, tento náves je môj prvý pokus o nakreslenie niečoho na počítači, treba len skúšať :wink: (ale trošku som si skomplikoval robotu keďže som si náves nakreslil v mierke 1:1, takže aspoň základné rozmery si musím prepočítať do požadovanej mierky a šmariť to na papier :bad smile: )


Nazdar, pokiaľ sa model nakreslený v sketchupe dá v tomto programe aj rozložiť do 2D, tak by ho prekreslil v mierke v ktorej ho chcem stavať a potom by som ho rozkladal do 2D, ja svoje modely vždy kreslím v mierke, v ktorej ich budem stavať.

Užívateľov profilový obrázok
laki | 38
Príspevky: 680
Meno: laki
Bydlisko: BA - okolie

Re: Scania T 143 + kontajnerový náves /E+Z + borog34/ 1:32

Príspevokod užívateľa laki » 10 Dec 2012 11:43

ahoj borog, dovolim si prispiet a opisat postup ktory pouzivam ja.

V Sketchupe kreslim v mierke 1:1. V podstate je to ale jedno, pretoze vzdy sa to da zvacsit/zmensit do lubovolnej mierky. Ked je model nakresleny, zacnem dumat ako ho co najlahsie rozlozit, ktore diely su ake hrube (niektore staci podlepit), atd. Ked si to dobre rozlozis, dobre sa to bude lepit :) Na rozkladanie do 2D pouzivam plugin Flattery. Urobim si par screenshotov modelu z kazdej strany a priebezne popri rozkladani robim navod (cislovanie dielov, poznamky k podlepovaniu atd). Kazdy diel po rozlozeni si ukladam do samostatneho .svg-cka v Inkscape. V pripade potreby diel upravim, potom proporcionalne zmenim rozmery podla pozadovanej mierky a postupne diel po dieli praskam na finalny papier (sablona co pojde do tlaciarne). S chlopnami sa netrapim, lepim natupo. Akotak rozumne potom dielce rozlozim, zarovnam, ocislujem, tlacim a lepim :)

Mozno ti to pride zbytocne zlozite, ale takto mam kontrolu nad kazdym krokom a nespolieham sa na premudrele programy.
old skin papermodelers.sk R.I.P.

Užívateľov profilový obrázok
borog34 | 42
2K+
Príspevky: 2173
Meno: Boris
Bydlisko: doma

Re: Scania T 143 + kontajnerový náves /E+Z + borog34/ 1:32

Príspevokod užívateľa borog34 » 10 Dec 2012 21:18

Dík páni, na tieto veci som asi totálny antitalent tak neviem či a kedy bude nejaký postup a prvé diely :-( ale keďže neplánujem dať to event. do obehu tak to ani nejak neriešim :P (kalkulačka s pravítkom to istia :haha: :beat plaster: )
Na stole: plno kostlivcov
V príprave: zatiaľ nič
Pod stolom: plno bordelu
V koši: pár kostlivcov

Návrat na "Odložené stavby modelov // Postponed Model Builds"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný