po menšej prestávke som sa rozhodol opäť strihnúť do modelu formulky. Keďže Indy 500 sa už nezadržateľne blíži, chcel som si urobiť niečo tematické. Oranžový Alonsov McLaren to síce nie je, ale vo svojom archíve som našiel niečo čo by mohlo prepojiť svet Indy a F1.
Ide o túto mašinu.
Lotus 56 bol skutočne špeciálny stroj. Bol totiž poháňaný plynovou turbínou a tento netradičný koncept bol na konci 60-tych rokov v starej tehelni viackrát úspešný. Preto sa konštruktér Colin Chapman rozhodol nasadiť po menších úpravách toto vozidlo aj do šampionátu F1. V ročníku 1971 sa predstavil pod označením 56B, ale výsledky boli veľkým sklamaním. Auto bolo nespoľahlivé, preťažené a nemalo víťazný potenciál. V troch pretekoch, ktoré absolovalo raz nedokončilo, raz nebolo klasifikové (malo priveľkú stratu na vedúceho pretekára) a raz skončilo na ôsmej pozícií. Turbína bola slepá ulička, ale radikálny dizajn pootvoril dvere modernému poňatiu aerodynamiky.
Ako tradične, aj tento raritný stroj som začal stavať od kolies. Zaujímavé je to, že rozmerovo sú všetky 4 rovnaké, čo nie je zvykom ani v dnešnej dobe....
Čo fovoríte na fotky? Začal som používať nový aparát.
Uvidíme sa už onedlho pri karosérii.