ako aj ostatni, aj ja napisem nieco o sebe. Volam sa Peter Jankovic, mam 19 rokov a mam vystudovanu Strednu priemyselnu skolu, odbor Strojarstvo.
K modelovaniu som sa dostal uz na zakladnej skole, tusim v 2. rocniku - ked som zacal chodit na modelarsky kruzok. Odtvtedy som aktivnym fanatikom toho - v zaciatkoch som robil hlavne modely z ABC a nielen papieraky ale plastaky a este aj drevene modely. Postupne som zacal aj s vlastnou tvorbou (niekedy v 3-4. rocniku na ZS). Boli to vseliake masiny a budovy hlavne z papiera - lode, lietadla, auta a domy. V zaciatkoch vlastnej tvorby som mal take problemy, ze som vela veci nedokoncil (od Eiffelovej vezy zo spajli az po lode).
Potom v roku 2000 som si kupil kamionovy caspois a velmi sa mi zapacilo Volvo FH12. Od detstva som bol velkym fanusikom nakladiakov a tak som tomu neodolal a dal som sa na vlastnu tvorbu Volva, kedze na plastikovu stavebnicu som nemal peniaze. Z papiera som to vyrobil skoro bez investicii. A co bolo najlepsie, ze toto FH-cko som dokoncil

Odvtedy som postavil niekolko, vsetky vyhradne vlastnej tvorby a v mierke 1:25. Postupne som sa zlepsoval v detailoch a technologiach. Potom niekedy v roku 2003 som vytvoril vlastnu webovu stranku na prezentovanie svojich modelov. Vdaka tomu som sa dostal do kontaktu s desiatkami ludi aj zo zahranicia (od Europy az po Australiu). Dalsou velkou "modernizaciou" na mojom style bol, ze vlani som zacal vsetko kreslit na PC v AutoCAD-e. A tak mozem stavat este presnejsie a kvalitnejsie modely. Vlani som sa zucastnil na dvoch vystavch (prvy raz v zivote), dufam ze sa mi podari dostat sa aspon do NZ a NR aj tento rok a stretnut sa s Vami. Velka vdaka patri aj kolegom ktori mi neraz pomahaju radami a skusenostami.
Takze toto je moj "modelarsky zivotopis". Dufam ze aj tento forum bude fungovat v prijemnej atmosfere