Ja sa teda prihlasujem do 3.ročníka memoriálu Ondreja Čiernika so stavbou Panská rychta. Niektoré veci som si už podlepil a nabudúce Vám ukážem progres. Ja si pri stavbách robím aj 2-3 modely, preto Vám ukážem niektoré z nich. Cez prázdniny som nezaháľal, čoho výsledkom sú 2 modely z architektúry, ktoré si môžete prezrieť.
Do memoriálu sa zapojím viacerými modelmi slovenskej architektúry, ako prvý predstavujem sobášny palác v Bytči (1:150, Jaroslav Jablonský, vydané vlastným nákladom v roku 2014).
A presne v tomto paláci usporadúva miro_m13 už zopár rokov výstavu modelov. Býva to niekedy okolo Mikuláša (ja touto akciou končím sezónu ). Inak p. Jablonský vydal viac zaujímavých kúskov z okolia (až na ten Kyjatický kostolík, ten je ďalej od ZA ). Inak sobášny palác preto, lebo tam palatín (zástupca uhorského kráľa) Thurzo vydával obe dcéry. Niekoľko dní tam koče vozili jedlo a vyvážali odpad.
Ja som zas čítal, že tých dcér bolo sedem (a okrem tých mal Thurzo aj jedného syna). Inak pán Jablonský si na gemer vo svojej tvorbe odskočil viackrát, z regiónu nakreslil 4 gotické kostoly (Malé Teriakovce, Kyjatice, Žíp a Kraskovo), dve zvonice z Drienčan a vartovku v Krupine. Žíp a Kraskovo zatiaľ vyšli iba vlastným nákladom.
Hlásim hotovo.Keďže je modelov veľa a pracovníkov málo,doplňujem zbierku modelov od pána Vyškovského ktoré ešte nemám postavené. Záleží len na Vás či uhádnete, na čom teraz pracujem.
Tohto ročníka sa zúčastním aj ja. Vybral som si model Starého nádražia. Je to starší kúsok od p. Vyškovského, ktorý vyšiel kedysi v ABC. Vlákno so stavbou je tu: viewtopic.php?f=27&t=6890