Toto vlákno zakladám po dohode s Marekom (HlavaXXII). S Marekom máme totiž niečo spoločné. Jeho a môj (teraz už obaja zosnulí) otec, boli počas vojenčiny leteckí mechanici. Zrodila sa myšlienka, že si na otcov zaspomíname aj takýmto modelárskym spôsobom. Marekov otec slúžil v Přerove v rokoch 1958 a 1959. Bol mechanik pri mašinách Il-28. Môj otec slúžil o čosi neskôr v Hradci Králové v rokoch 1974 a 1975, pri mašinách Mig-15bis SB. Neviem či HlavaXXII bude do vlákna pridávať postup zo stavby alebo sem hodí iba foto hotového modelu. Ja sa budem snažiť foto pridávať priebežne, aj keď toho asi nebude veľa keďže je to jednoduchý model. V mojom prípade budem stavať mašinu na ktorej otec reálne pracoval. Mám staršiu fotku na ktorej je vidno iba koncové označenie, ale pátraním za pomoci Mareka a Martina Janouška sa nám podarilo mašinu identifikovať. Čuduj sa svete, Mig ešte reálne žije. Je dokonca vystavený v jednom Škótskom múzeu neďaleko Edinburghu. K modelu som kúpil pár doplnkov. Budem otvárať vztlakové klapky a brzdiace štíty. Na podložku do diorámy pribudne aj motor a samozrejme nesmie chýbať ani figúrka mechanika (otec). Samozrejme nesmiem zabudnúť na kamaráta Martina Jursu, ktorý ani sekundu neváhal a daroval mi model Mig-15 od Eduardu s kopou dekálov.
No ale dosť písania.....tu je pár úvodných fotiek:
A tu už samotná stavba:
Z mojej strany zatiaľ všetko