Rhino Q&A

Moderátor: iconmaster

Užívateľov profilový obrázok
iconmaster | 32
4K+
Príspevky: 6216
Meno: Peter Jankovič
Bydlisko: Želiezovce
Kontaktovať užívateľa:

Re: Rhino Q&A

Príspevokod užívateľa iconmaster » 05 Aug 2011 13:17

Vidite, ja preto kreslim v CAD-e :)

Užívateľov profilový obrázok
ivant | 43
2K+
Príspevky: 2987
Meno: ivan
Bydlisko: Brezno

Re: Rhino Q&A

Príspevokod užívateľa ivant » 05 Aug 2011 14:33

ahojte niesom super kreslič ale vela krát som to skušal ,jednoducho treba to dávat do vrstiev čím zložitejší model tým viac vrstiev ulachčí to prácu potom znávodovkami aj z rokladaním modelu, jednoducho si naháš zapnutu vrstvu z motorom pootáčač urobíč tie oné pohlady a ideš dalej bez vrstiev nemožné ale treba skušat :wink: aj cad je dobrý ale tam si nespravíš 3D pohlady na návod čo je v rine jedno kliknutie a otočíš si to ako chceš :P teoriu ovládam :haha:

Užívateľov profilový obrázok
serpens | 37
Admin
Príspevky: 8806
Meno: Miro
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: Rhino Q&A

Príspevokod užívateľa serpens » 05 Aug 2011 14:40

Na to aby si to schoval po celkoch ti stacia grupy, teda myslim, tak ze davat kazdu cast do zvlast layeru to uz je zbytocne, staci oznacit grupy a dat ich invisible.

CAD - Computer-Aided Design, to neznamena, ze je to 2D, tak isto existuju 3D CAD programy :)
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Užívateľov profilový obrázok
ivant | 43
2K+
Príspevky: 2987
Meno: ivan
Bydlisko: Brezno

Re: Rhino Q&A

Príspevokod užívateľa ivant » 05 Aug 2011 14:43

tak sory

Užívateľov profilový obrázok
iconmaster | 32
4K+
Príspevky: 6216
Meno: Peter Jankovič
Bydlisko: Želiezovce
Kontaktovať užívateľa:

Re: Rhino Q&A

Príspevokod užívateľa iconmaster » 05 Aug 2011 14:44

Miro mas pravdu, CAD je vseobecny pojem. Inac pouzivam autocad. Tak to opravim: preto kreslim v 2D kde uz hned pocitam s hrubkou materialu :wink:

Užívateľov profilový obrázok
Ing. Spendlik | 38
Príspevky: 365
Meno: Tomáš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Rhino Q&A

Príspevokod užívateľa Ing. Spendlik » 05 Aug 2011 15:49

K téme vrstiev je niekedy jeden obrázok viac ako tisíc slov:



Na každý segment jedna vrstva a niekoľko podvrstiev + pomocné podvrstvy (jednotlivé oddiely sa líšia farbou, jednotlivé podvrstvy sa líšia odtieňom). Toto skombinovať so skrývaním a odkrývaním a model máte za chvíľu hotový :) Musím vyskúšať zgrupovanie, to používam iba občas, nakoľko som si zvykol na rozdelenie modelu do logických vrstiev.

A nedá mi to nespomenúť ešte raz - čím viac modelárov, tým viacej postupov!!!
ObrázokObrázokObrázok

Užívateľov profilový obrázok
serpens | 37
Admin
Príspevky: 8806
Meno: Miro
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Re: Rhino Q&A

Príspevokod užívateľa serpens » 05 Aug 2011 18:16

Jasne, cim viac tym viac. Treba odskusat.

Edit: Trochu sa s tym babrem a neviem jednu vec, ked zoomujem tak od isteho bodu sa zoom vyrazne spomly, resp. ide po velmi jemnom kroku, takze sa to ledva posuva, kde sa to da nastavit?
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Užívateľov profilový obrázok
Patero | 42
Príspevky: 1437
Meno: Jozef Kráľ
Bydlisko: Lakšárska Nová Ves

Re: Rhino Q&A

Príspevokod užívateľa Patero » 06 Aug 2011 19:50



chlapci prosím vás, vie mi niekto povedať, ako do toho rebrovania vyrežiem tie zubaté prechody, aby sa dali tie rebrá zasunúť do seba? Na obrázku sú vytvorené objemové telesá. Pri označení to vypíše, že je to spojená plocha. To teleso som vytvoril vytiahnutím plochy.

Užívateľov profilový obrázok
ivant | 43
2K+
Príspevky: 2987
Meno: ivan
Bydlisko: Brezno

Re: Rhino Q&A

Príspevokod užívateľa ivant » 06 Aug 2011 20:07

ahoj pozri aliho návody myslím že pri lodke je to rebrovanie ako sa to robí :wink:

Užívateľov profilový obrázok
Patero | 42
Príspevky: 1437
Meno: Jozef Kráľ
Bydlisko: Lakšárska Nová Ves

Re: Rhino Q&A

Príspevokod užívateľa Patero » 06 Aug 2011 20:24

no... toto mi uniklo sakriš.. Díky Ivan. :vicotry:

Návrat na "Rhino kútik"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný