Zatial hrubá stavba. L441772ytlačené na kartón čosi cez 200 gr.
Priložený "hrniec" svetla z chopinovej šmikajdy. Ten tvar by po skrátený vcelku korešpondoval s tvarom "hrncov" na poľskej tatrovke s názvom "ZUK", ale nie moc sa podobal našej, tak som sa rozhodol použiť tie z GPM modelu.
Nové "hrnce" svetiel v porovnaní s pôvodným
Prvých pár nítou.
A teraz prišlo prvé sklamanie!

Pôvodne som chcel použiť bezo zmeny diely z GPM-ka, ale tvar bol iný a ani hrúbka "panciera" sa mi nepozdávala, navyše som mal dojem že trošku pretŕča. Plus samozrejme detaily na veži, ktorú nemci upravili podľa svojich potrieb.
Prídavný pancier z neviem ktorej časti, ale dal som ho podľa pántov na dverách. A ani to si nie som istý či boli na oboch stranách pánty rovnako, teda či sa obe dvere otvárali po resp. proti smeru jazdy....
A tu už onítovaná celá drezína, vďaka Terenkozovej promptnosti. (došli mi níty a už som to chcel zabaliť, ale na druhý deň som ich už mal z Detvy doma). Tu som inak narazil na druhý "prombéľ". Čs. drezína mala konzoly uchytenia panciera na boku, zatiaľ čo poľské vpredu na čelných pancieroch. Chopinov model toto úplne ignoruje, Ak by som mal povedať podľa umiestnenia nítou ktorá verzia to je tak musím povedať, že žiadna.
A tu už sa blížime ku tomu, kvôli čomu som postup nedával od začiatku sem: striekanie!!!!

A poskladané v surfe.
Sada farbičiek na Panzer grau
A ideme na to :
Prvá farba
A po troch rôznych farbičkách to vyzeralo takto:
Pokus o marking:
Zosvetlenie a podložka:
A po washi (nie som zo sebou moc spokojný) a chippingu (najradšej by som si po rukách "pochodil"):
Nateraz takto, modelík aj napriek nedostatkom sa mi páči. Koniec koncov sám autor napísal, že ide skôr o hračku, ako o seriózny model.A keby sa niekto chcel tiež do niečoho takého pustiť, chopin na kartonowej koleji dal aj farebnú poľskú verziu "ZUK". Ja ešte podopĺňam vetvičky na vrchné časti, a anténu, a skúsim ju trošku "zaprášiť", a snáď ju donesiem na nejakú súťaž.