Prvé Leopardy 2A5 boli odovzdané Bundeswehru v roku 1995. Najvýraznejším rozdielom medzi Leopard 2A4 a verziou Leopard 2A5 je klinovitý čelný pancier veže.
Posádka 4 (veliteľ, strelec, nabíjač, vodič)
Dĺžka 9,7 m
Šírka 3,74 m
Výška 2,6 m
Hmotnosť 55,1 - 62 ton (podľa verzie)
Tento model som zháňal už dlhšie, bude súčasťou zbierky moderných tankov v mierke 1:25. Mám aj komplet laserové doplnky, vystrihovačka ponúka možnosť zlepiť zjednodušený motor a interiér vodiča, nabíjača a veliteľa.
Začal som kostrou trupu a interiérom vodiča. Chvíľu som myslel, že som stratil diel E-6b ( čalúnenie opierky hlavy), ale je len zle označený. Nenachádza sa pri ostatných dieloch interiéru, ale na strane 7, označený ako B-40j.
Pokračujem motorom, tu je chybička krásy, diely bočných častí sú nakreslené identicky, a nie zrkadlovo ľavý a pravý. Po otvorení motorového priestoru bude vidno len vrch motora, takže to až tak nevadí.
Je tam však iný problém, šírka motora so spojkami presahuje šírku trupu. Našťastie som to premeral ešte pred zlepením, presah bol 2 mm. Jeden zo 4 dielov spojky som zrezal na polovicu 1mm a vošlo to presne.
Pozor ešte na držiaky spojky, musia sa nasunúť do trupu spolu s motorom, ináč už motor dostanete do trupu len veľmi ťažko.