MAZ 537G
Niečo málo o predlohe (http://www.valka.cz/clanek_10810.html):
Report
Zdar modelári..Je to už nejaký čas čo som dokončil model Bat-M..Odvtedy som tvoril podložku pod tento model, ku ktorej sa ešte určite vrátim v patričnej téme..Súbežne s podložkou som sa pustil do tohoto modelu, sovietskeho ťahača MAZ 537G od Model-Komu..Model som začal lepiť 25.12.2014. Zatiaľ si rátam počet dielov aj čas, ako dlho mi to trvá, postupne budem dopĺňať aj tieto veci..Podobne ako Bat-M aj tento model budem striekať a patinovať, hlavne kôli kamufláži, ktorá sa mne v tomto modely nepáči, a jednak kôli nepresnostiam, na ktoré som zatiaľ narazil..Nič hrozné a nezlepiteľné, ale na čistostavbe by mi to vadilo..Stavbu som začal kolesami..
[report]
Kolesá
Stavbu som začal kolesami..Pokúsil som sa urobiť každú pneu trocha podhustenú, no, priznám sa, mohli byť aj viac..Samotné diely kolies sedeli celkom fajn, akurát lepiť dezén a následne ho brúsiť bola makačka..

a vo farbe:

Ako je vidieť na fotkách, je to striekané farbou Tamyia XF-85 Rubber Black. Nekôr, keď budem model kompletovať ešte určite príde na radu špina a iné veci.
Tip: Malý tip ako urobiť "skosenie" dezénu na bokoch pneu..Nakoľko ručne to brúsiť u mňa nepripadalo v úvahu, muselo to ísť ináč..Tak som koleso namontoval na minibrúsku, zapol a prikladal šmirgel a postupne brúsil..Za cca 10 minút bola hotová jedna strana kolesa čo bolo fajn..Na posledných 2 fotkách je to trocha vidno to skosenie..Treba byť ale opatrný a neponáhľať sa, lebo keď chytíte hranu šmigla tak Vám budú lietať časti dezénu po celej izbe..Aj keď som si myslel, že som ich dosť zallial sekunďákom..

Teraz pracujem na diskoch, ráme a nápravách, ďalší report snáď čoskoro..
M.