Zaxova galeria

Užívateľov profilový obrázok
Zax | 52
Meno: Miro
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zaxova galeria

Príspevokod užívateľa Zax » 23 Júl 2023 22:46

Brachiosaurus
(kinetický model)

Autor: Keisuke Saka

Zdroj: free model (Canon)

Video: https://youtu.be/4uIViwUZX2g

Ďalší automat od Keisuke Saka ktorý sa dá stiahnuť zo stránok Canonu. Autor zase pekne pracuje s papierom, vnútri nie je žiadna gumička, celé sa to hýbe vďaka vhodnému nastrihnutiu krku a váhy samotnej hlavy. Neskoro som si uvedomil, že bude vidieť biele vnútro krku, tak som to zamaloval až po nastrihnutí, čo nebolo zrovna ono...buď si to treba zamalovať ešte nerozstrihané, alebo ďalšia možnosť je, že som skúsil použiť pri ďalšom automate tlač aj zo zadnej strany a potom nie je nutne používať toľko farby...

Zax | 52
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Zax » 30 Júl 2023 18:05

Explorer 1 - družica Zeme
(Spojené štáty americké)

Autor: Pavol Dubovec

Vydavateľ: Zenit

Mierka: 1:15

Po prvej sovietskej družici tu mám prvú americkú. Zaujímavé, že podobne ako pri sovietoch ani toto nemala byť prvá družica USA. (družica Vanguard 1 explodovala na štarte a do vesmíru išla neskôr)
Štart sa uskutočnil 1. februára 1958 zo štartovacieho komplexu LC-26A na Atlantickej raketovej strelnici na Cape Canaveral na Floride. Nosnou raketou bola Juno I, ktorá bola vyvinutá zo suborbitálnej rakety Jupiter-C. Tesne pred ním, 4. októbra 1957, bola vypustená sovietska družica Sputnik 1 a 3. novembra 1957 družica Sputnik 2.
Hlavným vedeckým prístrojom na Exploreri 1 bol detektor kozmického žiarenia tzv. Geigerov-Müllerov počítač navrhnutý na meranie radiácie na obežnej dráhe Zeme. Tento experiment vedený doktorom James Van Allen z Univerzity v Iove odhalil oveľa menšie množstvo kozmického žiarenia ako sa očakávalo. Van Allen si myslel, že prístroj sa mohol nasýtiť veľmi silnou radiáciou z pásu nabitých častíc zachytených magnetickým poľom Zeme. Existencia týchto radiačných pásov bola potvrdená iným americkým satelitom vypusteným o dva mesiace neskôr, a podľa ich objaviteľa boli pomenované ako Van Allenove pásy. Explorer 1 uskutočnil svoje prvé vysielanie 23. mája 1958. Po viac ako 58000 obletoch 31. mája 1970 vstúpil do atmosféry a zhorel. (zdroj wikipedia)

Model som neupravoval, len som pridal štandardný stojan, pár fotiek:

Zax | 52
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Zax » 13 Aug 2023 00:10

Drak
(kinetický model)

Zdroj: free model (Canon)

Video: https://youtu.be/Lv8skp0m3Cw

Ďalší automat od Keisuke Saka ktorý sa dá stiahnuť zo stránok Canonu. Podobne ako pri Tyranosaurovi spätný pohyb zabezpečuje gumička. Stavané bez úprav, až na to, že som si potlačil zadnú stranu dielov, tak som nemusel toľko retušovať biele plochy, ktoré by boli vidieť...

Zax | 52
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Zax » 19 Aug 2023 22:44

Kostol sv. Martina, Lidice

Autor: Pavel Havránek

Mierka: 1:200

Vydavateľ: ABC

Video: https://www.youtube.com/watch?v=tcch6q9is6U

Lidický kostel sv. Martina byl kostelem farním již od roku 1352. Největšího rozkvětu dosáhl v první polovině 18. století, kdy ho Anna Marie Toskánská nechala zrekonstruovat a doplnila celou novou chrámovou loď a věž. Za svou existenci byl kostel vypálen dokonce třikrát. Poprvé za husitských válek, podruhé během třicetileté války a naposledy během Lidické tragédie v roce 1942. Jediná věc, která se z kostela dochovala, jsou jeho vstupní dveře. Stalo se tak díky tomu, když se při ničení obce odvážely cennosti, byla vrata využita na povozech jako bočnice, které zabránily padání nákladu.

Jednoduchší model postavený bez úprav. Konštrukcia strechy bola trochu komplikovanejšia, pridal som ešte jednoduchú podložku.

Základy kostola sv. Martina, pamätník Lidice

Autor: Zax

Mierka: 1:200

Atentát na Heydricha byla úspěšná diverzní akce výsadkářů Operace Anthropoid exilových československých branných sil za druhé světové války, cílem atentátu byl prominentní nacista, zastupující říšský protektor a šéf RSHA Reinhard Heydrich. Atentát provedli 27. května 1942 v Praze-Libni Jozef Gabčík a Jan Kubiš, kteří byli pro tento úkol speciálně vycvičeni ve Velké Británii.

Odvetné represivní akce, včetně vyhlazení obcí Lidice a Ležáky a popravou mnoha osob, se souhrnně nazývají heydrichiáda.
Vyhlazení Lidic (9. a 10. června) byla násilná historická událost, při níž došlo ke zničení středočeské vsi Lidice a vyvraždění značné části jejích obyvatel německými nacistickými okupanty. Po úspěšném atentátu československých parašutistů na Reinharda Heydricha v roce 1942 byla obec Lidice v důsledku heydrichiády vypálena a dokonale srovnána se zemí a veškeré místní obyvatelstvo popraveno nebo odsunuto do koncentračních táborů. Celkový počet obětí dosáhl počtu 340 (192 mužů, 60 žen a 88 dětí). Událost dnes připomíná Památník Lidice s muzeem.

Pri tvorbe základov som vychádzal z dostupných fotiek z Pamätníka Lidice.

Oliver | 29
2K+
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Oliver » 29 Aug 2023 13:51

Architektúra ide úplne mimo mňa, ale tento dvojmodel sa mi naozaj páči. Pekná myšlienka. :big smile:
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Kawasaki Ninja ZX-RR (PLAST)

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_SxcjiHlDsTQJ1yC951EKA

Zax | 52
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Zax » 03 Sep 2023 20:46

TO: Oliver

Na tomto našom koníčku sa mi okrem iného páči, že sa človek pri hľadaní podkladov k modelu dozvie aj také podrobnosti o ktorých ani nevedel, že existujú...Ja som pri hľadaní fotiek narazil na (pre mňa) unikátnu zbierku fotiek Lidíc, ktoré ukazujú bežný život pred zničením a potom aj samotnú likvidáciu dediny, kto chce, môže pozrieť tu (pozor, fotky (121 ks) obsahujú aj násilné scény):

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/foto- ... f6b220ee8/

...ale nechajme túto smutnú tému...dnes pridám namiesto smrti symbol zrodu života a to papierový automat bociana, ktorý nesie bábätko :wink: :

Expected Delivery
(kinetický model)

Zdroj: etsy.com

Video: https://youtu.be/dxLqVWwbwTA

Ďalší automat od Keisuke Saka s bocianom, ktorý nosí deti. Aj tento automat sa dá kúpiť na etsy.com. (pdf:3 strany s dielmi + 2 strany s navodom) Úpravy som nerobil, pri lepení všetko sedelo a ako vždy pri tomto autorovi a hotový automat funguje bez problémov.

Zax | 52
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Zax » 17 Sep 2023 17:22

Yamaha YZR-M1

Mierka: 1:15
Zdroj: Fifík
Autor: Ladislav Jakubčo (BaJ)

Predlohou vystrihovačky je legendárny motocykel talianskeho pretekára Valentina Rossiho, ktorý jazdil na motocykli Yamaha YZR-M1.

Konečne som sa dostal k tejto motorke, ktorá vyšla v časopise Fifík. Lepil som to z originálu pričom tento papier je už na mňa trochu tenký, tak som s tým trochu zápasil...Urobil som pár úprav, ale nič zásadné...hlavne som vyrezal všetok vzduch, v kapotáži som použil fóliu, prerobil som prednú vidlicu vrátane riadítok, pridal lanká k brzdám (drôt), reťaz (nitka) a pridal jednoduchú podložku so stojanom...pár fotiek:

Návrat na "Galéria dokončených modelov // Gallery of Finished Models"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný