Toto vlakno venujem hlavne mladym kolegom, aj tym ktori sem pridu kecat o velkych planoch, ze postavia vlastne modely z nicoho nic. Kecat sa da, lepit to je druha vec. Tymto chcem iba motivovat kazdeho, kto sa na tuto cestu vyda. Zaciatky nie su jednoduche, ale ak clovek chce, pojde to. Toto berte ako dokaz, ze aj 12-13 rocny modelar je schopny vytvorit vlastny model, hlavne ked zobereme do uvahy veci ako PC a internet.

Takze pome na to - modely by som chcel predstavovat pekne v poradi, ako vznikli..
Volvo FH12-420 tahac 4x2

Toto je moj prvy vlastny model, ktory som aj dokoncil. Bol postaveny v roku 2000, cize ked som mal 12 rokov. Cela ta historka zacala casopisom Trucker, kde ma zaujal test tohoto auta. Od detstva som bol fanusikom nakladiakov, takze ma to chytilo dost lahko. Druhe, co ma motivovalo bol list v tom istom casopise od neznameho modelara, ktory tam poslal fotku svojich papierovych tahacov - vtedy som povedal ze take chcem mat aj ja. Kedze plastikova stavebnica by vysla na 1500 sk (co bol dost velky peniaz pre skolaka v tom obdobi) tak som sa dal na scratch. Pre podklady som napisal list do fabriky, odkial som dostal pekne prospekty - dalsi dovod, ktory ma motivoval. Po tyzdnoch roboty a tyzdnoch nic nerobenia sa mi ho podarilo dokoncit! A tym som sa vlastne vydal na tuto cestu modelarstva, na ktorej aj dneska kracam...
Ako model s dnesnym okom stoji zanic. Hned niektore rozmery dost nesedia (sirka ramu, priemer kolies). Podvozok natrety temperou, kolesa vyrezane z balzy a oblepene paskou

Pokracovanie nabuduce.