Na tomto mieste bude predstavovaná moja relaxačná zbierka psycho-hygienických výtvorov, ktorá je už výsostne zameraná na hasičskú techniku každého druhu a krajiny pôvodu. Z tohto dôvodu musím dať úvodný spoiler alert:

Ja som sa k tejto červenej téme dostal úplne netradične - môj malý fešák Filip mi to zakázal, že mám robiť iba hasičské autá. Samozrejme odvtedy už trochu rozšíril svoje obzory záujmov, ale mne táto "hasičárina" prischla a hlboko vryla do mysle a chuti tvoriť. Je to ako návrat dvadsať rokov dozadu do chlapčenských čias, keď som prostredníctvom vystrihovačiek nachádzal nové informácie či už technického alebo historického charakteru... A taktiež aspoň zbytočne neslintám nad každým novým modelom, ale iba nad každým desiatym novým

Predtým, ako som nastúpil na vlnu červenej mánie, som mal medzi čepeľami nožníc ešte dva zaujímavé projekty, ktoré už boli prezentované už aj tu na fóre:
Chevy Camaro "Bumblebee" 1976 / paperinside.com / 1:18 Report: https://papermodelers.sk/viewtopic.php?f=81&t=8952 Dokončené: marec 2021 Na svoju veľkosť celkom presný kockatý model, na ktorom som sa trochu "vycvičil". Výsledok nebol teda nič moc, ale nejako mi prirástol ku srdcu a možno tento projekt starého a nového Beeho a postavu transformera raz dokončím spolu s malým, ak sa na modelárinu niekedy v budúcnosti dá. |
Exploration a Curiosity - marťanské rovery, 1:?, K. Kiyonaga - Canon Creative park free models Report: https://papermodelers.sk/viewtopic.php?f=66&t=9041 Dokončené: marec 2021 Celkom zaujímavý "školský" projektík pre moju kamošku učiteľku na jej astronomický krúžok, pri ktorom som objavil čarovné stránky canon creative parku a epson papercraftu |
No a po tomto to všetko začalo... Najskôr celkom nevinne, Bestrovou Pragovkou, ktorú som už komplet reportoval a je prvým modelom nižšie, rýchlym Pantherom z Fifíka, ktorý jej robil prvého "sparinga". Ten len tak narýchlo prezentujem tu:
Počas toho roka, čo som tvoril bez tejto galérie, som si zvykol popri ťažších modeloch, ktoré som tu reportoval, odľahčiť myšlienky a chuť lepiť vždy nejakým jednoduchším "sparingom" a posledné modely som začal dopĺňať ich menším súrodencom v mierke 1:100. A prečo to robím? Lebo ma to sakramensky baví popri mojej "úradníckej" práci niečo tvoriť, fantasticky si pri tom mentálne oddýchnem a bez tejto psychohygieny si neviem predstaviť večer... Už po dvoch dňoch bez strihania mám absťáky... Strašné, mali by ma za to zavrieť... S kopou modelov, pakšamentami na lepenie a aspoň na rok

Tak poďme pekne na tú ozajstnú sľubovanú galériu, preto ak ste nečítali upozornenie na začiatku, urobte tak ešte raz, ak ak ste s tým OK, tak prajem pekný pohľad! Trimce še!