Pokec

Užívateľov profilový obrázok
spider | 31
Meno: Stano

Re: Pokec

Príspevokod užívateľa spider » 02 Feb 2023 18:16

Vyzerajú dosť podobne, ako tie bežné sady z Číny. Raz som takúto sadu z aliexpressu objednal, tuším to stálo asi 4-5€ a bolo ich tam asi 7. Vyzerali rovnako, čierne so "striebornými" hrotmi. No ja neviem, niekomu možno vyhovujú, ale ja som ich použil iba raz. Boli dosť krivé a blbo sa mi držali. Odkedy som potom kúpil dve Tamiye (zahnutú a rovnú), tie lacnoty som hodil do koša :) Ale čo viem, viacero chalanov tu práve takéto pinzety používa a sú spokojní. Minimálne tie lopaty úplne napravo vyzerajú zaujímavo, na chytanie nejakých väčších dielov.

Inak, minule som hľadal korňajsny a pozrite, čo mi hodil google ako definíciu:

:victory:
Working on: coming soon...

majos | 47
Meno: Marian

Príspevokod užívateľa majos » 02 Feb 2023 21:16

Asi aj cinske budu:) Kazdopadne, vyskusam ich aj ked mam rozne pinzety (nie je ich nikdy dost), aj slusnej kvality. Nebohy Freejack kedysi robil recenzie pinziet v Modelari a lacny sunt (Talacko) sa vyrovnal renomovanym kuskom (aj Tamiya).

A pre papier vacsinou netreba tak precizne pinzety ako pre plast 1/700:)
White walker.

Winter is coming....

GOD (game of drones)

iconmaster | 34
Last man standing
Meno: Peter Jankovič
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa iconmaster » 02 Feb 2023 21:21

Kým nevyrukoval Toudi s majákmi, môj pôvodný plán na tému tohto mesiaca boli práve pinzety. Žeby sme to mali zaradiť o mesiac? :)

spider | 31
Meno: Stano

Príspevokod užívateľa spider » 03 Feb 2023 09:29

Majos, veď jasné, aj čínske môžu byť dobré. Tým pojmom "lacná Čína" som to myslel tak všeobecne, lacný tovar z ebay/ali. Nemám predsudky, sám používam aj lacné náradie, niečo je fajn a niečo už nie. To už je o tom, ako si chce človek spríjemniť prácu. Radšej kúpim jednu poriadnu za 10€, ako desať horších za 5€, z ktorých využijem aj tak iba dve. Čo si pamätám, kedysi plno modelárov hovorilo, že tie sady hobby nožov z Lidla/Obi/Baumaxu, kde je 5 rúčok a 180 náhradných čepelí za 5 korún, je na modely úplne super a nič tomu nechýba. Potom si im dal do ruky Olfu a bolo... :)

Ico, to je fajn nápad, ale spojil by som to aj s iným náradím, nejaké iné zariadenia na uchopenie/držanie, aj pri farbení a podobne, lebo pri samotných pinzetách by asi nebolo tak veľa na rozoberanie.
Working on: coming soon...

martin1807 | 28
2K+
Meno: Martin Bilý
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa martin1807 » 03 Feb 2023 13:46

Tú sadu z lidla mám.
Čo sa týka spracovania nie je 100%. Je to vidieť jak na čiernom nátere, kde je vidieť nerovnosti (čo ale na funkčnosť nemá vplyv), tak aj na pracovných plochách. Tie nemajú povrchovú úpravu a nie sú dokonale opracované. Pri papieri to ale nevadí. Ešte sa mi nestalo, že by mi to robilo problémy.

spider napísal:Radšej kúpim jednu poriadnu za 10€, ako desať horších za 5€, z ktorých využijem aj tak iba dve.

S tým súhlasím mam tu tak 15 pinzet a reálne využívam 2-3.:D . Ale rovnake je to pri nožoch, skalpeloch a podobne veď čo je doma to sa počíta. :haha:
Na stole: Tatra 815 Dakar 86,
Naposledy dokončené:, Praga S5T-2 3S + Praga S5T-3 3S, Čmeliak, Tatra 815 Agro + Tatra148 Agro

Martin1807

atlon | 45
Pán laserov
Meno: attila
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa atlon » 03 Feb 2023 14:47

martin1807 napísal:S tým súhlasím mam tu tak 15 pinzet a reálne využívam 2-3.:D . Ale rovnake je to pri nožoch, skalpeloch a podobne veď čo je doma to sa počíta. :haha:

S tým nesúhlasím zasa ja :haha: väčšinou keď sa rozhodnem kúpiť len to čo použijem a potrebujem, vždy sa nájde potom niečo kedy by som využil práve tie ktoré som nekúpil :beat brick:
takže toto je začarovaný kruh u mňa stále :haha: :haha:
Armin is the best

pet1972 | 50
2K+
Meno: Peter Kováč
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa pet1972 » 05 Feb 2023 19:33

Nechcem to dať do burzy, tak to šupnem sem. Ak niekto hľadá prácu v stavebníctve ako THP, tak ma kontaktujte ideálne cez mobil 0903 486 886....miesto na večerné stavby modelov k dispozícii :wink: :victory:

Návrat na "Rest room // Rest Room"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní