Po viacerých rokoch, pri trochu odrastených deťoch, som sa vrátil k modelom.
Mám ich, ešte z Fiťových zbierok, plnú krabicu. Najhoršie bolo si vybrať.

Výber som zúžil na jednoducho vyzerajúce veci, nakoniec "si to odniesol" Phoenix DIIa od GPM, autor T. Kopecki.
Keďže som stavbu tohto stroja skoro nikde nevidel, tak ju tu vešiam, napriek tomu že s jej priebehom nie som moc spokojný.
Tuto obálka, už s časťou zlepeného modelu.
Olepenie trupu mi trochu nesedelo, miestami o pol až jeden milimeter. Niečo som dobrúsil, niečo sa mi nechcelo. Najhorší bol diel vrchného prekrytu kabíny, tam to zrejme autorovi ušlo o hrúbku dvoch papierov. Vnútorný a vonkajší diel sú rovnako veľké, keď som ich vytvaroval a dal prehnuté na seba, tak ten vrchný bol o kus užší ako by mal. Spodný som teda zúžil a snažil sa obrúsiť príslušnú časť kostry. Myslím že to dosť vidieť.
Mal som rešpekt pred vyrezávaním kostry krídiel, ale táto časť ma nakoniec bavila najviac.
Kolesá, hlavne ich upevnenie, ma až tak moc nebavilo. Obšívka na vzperách je kratšia o 2-3mm. Zamaľoval som biele miesta a šlo sa ďalej. U samotných kolies som si prefotil diel plášťu, ktorý autor pripravil len pre vonkajšiu stranu kolesa a podlepil na 0,5mm kartón. Po zlepení sa brúsilo a farbilo čiernou akrylkou.
Pár foto aktuálneho stavu.
Jano