Čo ma však na tomto projekte zaujalo, že si môžem vyskúšať položiť trávu a vyskúšať urobiť vodu. Čo sú veci, ktoré som nikdy nerobil a chcel by som si ich vyskúšať.
Dcéra urobila stromčeky, keďže sme nemali žiaden modelársky molitan (viem, že taký je priamo na stromky, ale nechceli sme nič kupovať a využiť zdroje, ktoré máme), tak sme nastrihali na kúsočky karimatku. Tu sme potom nafarbili.
Zem sme trošku namodelovali tmelom, natreli herkulesom a cež pančuchu posypali pieskom. Ten sme fixli zriedeným lepidlom s vodou cez mechanický rozprašovač. Tráva to je klasika, to som nejakú mal aj keď som sa nikdy k tomu neodhodlal. To bolo fajn a spolu s elektrostatickým posypovačom to šlo jedna radosť. Voda ak som to správne pochopil je nejaká dvojzložková epoxidová gebuzina, ktorý sme trochu prifarbili.
Zo zadu sme ešte nalepili pokec čo sú savany, kde sa nachádzajú a aké ľzvieratá tam najčastejšie žijú.
S týmto projektom som sa donútil skúsiť si nové techniky, ktoré by som chcel uplatniť aj pri svojich modelárskych počinoch.
Celkovo som s výsledkom spokojný (voda, tráva). Chce to cvik na dosiahnutie lepších výsledkov, ale myslím si, že to pôjde. Zároveň som bol rád, že môžeme s dcérkou robiť niečo spoločné a každý k tomu nejako prispel. A nechcem sa chváliť, ale dostali sme jednotku

Dosť som sa inšpiroval nápadmi a technikami od tohoto pána (ktorý je samozrejme niekde inde) a možno to zaujme a inšpiruje aj vás: https://www.youtube.com/@LukeTowan/featured