FN SCAR-L Mk.16 1:1

Moderátor: WanRayen

Užívateľov profilový obrázok
JozefS | 44
Meno: Jozef Sýkora

FN SCAR-L Mk.16 1:1

Príspevokod užívateľa JozefS » 30 Júl 2023 22:52

Na toto som narazil náhodou pri surfovaní po internete. Ide o útočnú pušku vyvinutú belgickou firmou Fabrique Nationale, na základe požiadavky US SOCOM ( veliteľstvo špeciálnych operácií USA ). Vyrobená v dvoch verziách, L ( light cal. 5,56 ) a H ( heavy cal. 7,62 ).

Zbraní je na stránke deviantart.com viac, ale nie všetky sa dajú voľne stiahnuť. Čo sa týka autorských práv, autor modelov sa v diskusii na stránke vyjadril, že mu nevadí sťahovanie, úprava a ani prezentácia jeho modelov.

K samotnému modelu, stiahnutý súbor obsahuje 3 farebné varianty ( black, tan, white ( vhodná na premaľovanie )), každá varianta má 37 strán A4, + foto návod. Autor odporúča tlačiť na papier s gramážou 185 g/m2, taký som nezohnal, použil som 190g/m2. Mám verziu tan, po vytlačení som zistil, že farba nie je jednotná, najväčší rozdiel je na zásobníku, tak som si vytlačil čierny. Hneď od začiatku som narazil na nepresnosti, takže každú časť pred zlepením vyskúšať na sucho. Viaceré časti som podlepoval kartónom, aby nedochádzalo k deformáciám. Po zlepení je puška rozoberateľná a má niekoľko funkčných častí.

Začal som spomínaným zásobníkom, pre vystuženie som podlepil prednú a zadnú stranu 0,5 mm kartónom.

zadné sklopné mieridlá, menší dielik so skrutkou sa nalepí až po nasadení na lištu Picatinny

časť s koľajničkami pre nasadenie pažby, aj tu som pre spevnenie vlepil kartón

holografický zameriavač, spodná strana koľajničiek je krátka,
zameriavač je vo vnútri prázdny, pokúsim sa vlepiť fóliu, ako náhradu za sklíčka

JozefS | 44

Re: FN SCAR-L Mk.16 1:1

Príspevokod užívateľa JozefS » 10 Aug 2023 10:06

Pažba bude nastaviteľná a sklopná

Roman | 49
4K+
Meno: Roman

Príspevokod užívateľa Roman » 11 Aug 2023 19:28

zaujimavy model,budes model tmelit a farbit?

JozefS | 44

Príspevokod užívateľa JozefS » 12 Aug 2023 22:27

Roman napísal:zaujimavy model,budes model tmelit a farbit?

nemám to v pláne, ale niektoré časti fakt nevyšli presne a chcelo by to prepracovať

uvidíme ako bude vyzerať hotový model

Oliver | 29
2K+
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Oliver » 17 Aug 2023 21:02

Toto si rád pozriem, som zvedavý ako bude model vyzerať hotový. Keď som začínal s modelmi, našiel som tiež nejaké zbrane na stiahnutie. Myslím, že RPG mám ešte niekde uložené..
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Kawasaki Ninja ZX-RR (PLAST)

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_SxcjiHlDsTQJ1yC951EKA

JozefS | 44

Príspevokod užívateľa JozefS » 06 Sep 2023 10:41

Pánty na pažbe hotové, tam to bolo bez problémov.

Kompletovanie pažby a nastavovacieho mechanizmu, tak bol funkčný, bude oriešok, nechám si to nakoniec.

Pokračujem ďalšou časťou, bočné plochy sú pre spevnenie podlepené 0,5 kartónom. Vnútorné čierne diely môžu byť mechanicky namáhané, preto sú vyplnené kartónom.

Posledný celok je najjednoduchší, vrchná polovica a hlaveň, pre spevnenie tiež podlepené kartónom.

Návrat na "Bez kategórie // No Class - Others"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný