Ahoj všem
děkuji za podporu a inspiraci. Je to dobrá motivace pro další práci. Co se týče toho papírového mechanismu, baví mě objevovat, jak věci fungují a když se to pak i podaří zrealizovat, ta radost je o to větší. Že je to z papíru mě až tak nevadí. Na ukázku mi to stačí a jestli se to časem pokazí ? No co už. Stejně to není hračka. Nakonec model skončí v lepším případě vystavený někde na polici, v horším v krabici pod postelí

Co se týče dalšího postupu, začal jsem pracovat na hlavni. Pro Colt 1851 Navy je charakteristická oktagonální hlaveň. Její tvar jsem se rozhodl dosáhnout postupným vrstvením a následným opracováním do požadovaného tvaru. Stejný postup jsem vlastně zvolil během celé práce na modelu. Zatím nám připravenou polovinu hlavně složenou z dvanácti vrstev. Teď mě čeká druhá půlka, pak opracování vnitřních ploch, ke kterým by byl po slepení ztížený přístup, slepení obou půlek a finální opracování. Lehce se to popíše, hůř realizuje

Zkoušel jsem taky povrchovku. Zatím mosazných dílů. S výsledkem jsem celkem spokojený. Nato, že jsem to nikdy nedělal, to myslím není až tak zlé. Postupoval jsem tak, že po několikanásobné aplikaci plniče a přebroušení, jsem díly nastříkal černou matnou a pak v tenkých vrstvách stříkal mosaznou barvu. Nechtěl jsem ale, aby tu černou úplně překryla, takže místy prosvítá na povrch. Nevím, jestli je to tak správně, ale mě se to tak celkem líbí i když vždy si člověk řekne, že by to mohlo být lepší

. Podobný postup chci zvolit i u dalších dílů. Ty by měly ve výsledku imitovat černěný povrch, ale zatím nevím, jak na to. To vlastní tělo revolveru je zatím stříknuto černou matnou, abych lépe viděl, kde je třeba upravit povrch.
Takže zatím to vypadá takto. Celkem jsem překvapený z velikosti modelu. Asi nejlíp to vystihnul můj osmiletý syn, který ho nazval malým ručním dělem.