Projekt 340P – RAKETA / OREL - БУМАŽНОЄ МОДЕЛІРОВАНІЕ - Albert Drybnik / 1:100

Moderátor: Fito

Užívateľov profilový obrázok
developer10 | 38
Meno: Peter
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt 340P – RAKETA / OREL - БУМАŽНОЄ МОДЕЛІРОВАНІЕ - Albert Drybnik / 1:100

Príspevokod užívateľa developer10 » 19 Sep 2022 00:24

Ďakujem veľmi pekne chalani, som rád, že sa vám tento neobvyklý modelík páči! Maťo, nevyznám sa veľmi vo farbičkalrskej termeňológii ale nie je primer náhodou základná farba? :D

Hlásim sa s posledným reportom pred finále.

Report
Cítiť vôňu cieľa

Ahojte papierníci!

Na modeli okrem neustálych opráv odpadávajúcich dielov už nie je inej roboty, takže ostáva dorobiť podložku, kde hlavne do tých malých obrubníčkov sa mi veľmi nechcelo. Prekonal som sa, dorobil som ich, ako aj zadný betónový múrik a naniesol som na podložku pozície jednotlivých betónových plôch, ktoré budem neskôr ešte maľovať a vložím ich do pripravených otvoroch na svoje miesta.

Trávu som objednal dosť vysokú, takže bude to skôr nepokosená lúka a nie taký ten vypálený trávnik ako na obrázkoch… Upravím aspoň všetky hrany, aby to vyzeralo plastickejšie, lebo terazky je to také nereálne. Nabudúce už snáď finálky, uvidíme ako poschnú a ako sa bude páčiť deckám. Posledná pracovná úloha bude maľovanie betónových a železných častí a príprava nejakých banerov, tak držte prsty a trimce še!

...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Akurát majstrujem nad týmto dlhodobým projektom Tatry 148 CAS-32 a špatnokrásnym K-MAXom, lepidlo ešte schne na Rakete a OT-čku

developer10 | 38
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt 340P – RAKETA / OREL - БУМАŽНОЄ МОДЕЛІРОВАНІЕ - Albert Drybnik / 1:100

Príspevokod užívateľa developer10 » 09 Okt 2022 23:55

Chalani mám otázku pre skúsenejších:
Raketa je aj s podložkou hotová, akurát mám dilemu, lebo ju chcem vziať do Nitry a s prevozom lodí a obzvlášť modelov na podložkách nemám prakticky žiadne skúsenosti. Mám loďku lepiť ku podložke na tie kocky alebo radšej nelepiť aby sa to neurvalo a uskladniť ich samostatne? Dík z odporúčania, pre ilustŕaciu fotka plťky, všetky prvky sú už nalepené okrem lode. Trimce še!

...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Akurát majstrujem nad týmto dlhodobým projektom Tatry 148 CAS-32 a špatnokrásnym K-MAXom, lepidlo ešte schne na Rakete a OT-čku

Fito | 48
Admin
Meno: Fito
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Fito » 10 Okt 2022 07:58

Určite by som to k podložke prilepil, a podložku potom zafixoval v v krabici.
Napríklad takto špajdlami, ktoré prepichneš cez krabicu ...
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

Oliver | 28
2K+
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Oliver » 10 Okt 2022 08:50

Len sa uisti, či sú podstavce dobre nalepené na podložke a následne loď na podstavcoch. Aby sa ti nestalo, že v Nitre otvoríš kufor a loď aj s podstavcami bude odtrhnutá, alebo len samotná loď (ak dobre prilepíš podstavce, ale horšie loď). Ja s týmto vždy bojujem keď sem tam veziem mašinu prilepenú na koľajniciach.

Edit: Bojujem akože v hlave, ešte sa mi našťastie takto "nepošťastilo". :haha:
Naposledy upravil/-a Oliver v 10 Okt 2022 18:44, upravené celkom 2 krát.
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Kawasaki Ninja ZX-RR (PLAST)

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_SxcjiHlDsTQJ1yC951EKA

iconmaster | 34
Last man standing
Meno: Peter Jankovič
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa iconmaster » 10 Okt 2022 18:41

Ono sa vždy dá ešte extra poistiť pre účel prepravy modelu: napr. dať polystyrénové bločky alebo kliny medzi "betónové" základne a trup lode. Tieto poistky by mohli odľahčiť podstavce a prípadne vymedziť samotnú loď v krabici, aby sa nemohla hýbať do strán. A prípadne zaistiť aj voči verikálnemu pohybu kúskom polystyrénu alebo molitanu..
Pre inšpiráciu pozri tento topic: https://papermodelers.sk/viewtopic.php?f=89&t=8714

developer10 | 38
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa developer10 » 11 Okt 2022 10:03

Ďakujem krásne chalani za odporúčania, Fito tie špajle sú super nápad, lebo riskovať, že sa mi opäť položí na strechu, by som už druhýkrát neprežil, stačilo mi opravovať to, keď to ešte nebolo zadrôtované. Aj tak to vidno, ale o to nejde predsa :D

Tak uvidíme ako sa bude tváriť počasie, či dáme ešte nejaké fotenie pred Nitrou.

PS: Včera ma potešil Traktor info o vydavateľovi, že je dočasne sejf v Kyjeve, [url-https://papermodeling.net/forum/viewtopic.php?f=9&t=686]tak mi odľahlo. Vojna musí skončiť, Orkovia musia byť vyhnaní...[/url]

Trimce še a vidíme sa v Nitre!

developer10 | 38
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa developer10 » 07 Nov 2022 00:24

Ahojte papierníci.

Takže raketu som vonku s modrou oblohou nafotiť nestihol, tak som to nechal na domáce štúdio :haha:

Odkaz, ktorý nie je na výstavách vidieť, ale ku ukrajinskej flotile patrí:

A ďakujem porote v Nitre za ocenenie tohto krásneho projektu.

Takže týmto oficiálne vyhlasujem tento projektu za ukončený a už sa teším na evakuačný batyskaf, ktorý bude v tejto kategórii ďalší. Voľby sú tri, výber bude náročný.

Tak sa vidíme pri ďalšom projekte, trimce še!

Fito | 48
Admin
Meno: Fito
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Fito » 07 Nov 2022 08:16

To zákerné umiestnenie fotky originálu medzi fotky modelu mi takto po ránu dalo veru zabrať :victory:
Veľmi pekne si to nafotil.
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

WanRayen | 46
Papierovy Kopernik
Meno: Tino
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa WanRayen » 07 Nov 2022 08:53

Darmo, bolo to na medailu, ktorú si aj získal. :wink:
Veľmi pekné. Normálne uvažujem nad nejakou loďkou. :)

martin1807 | 28
2K+
Meno: Martin Bilý
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa martin1807 » 07 Nov 2022 09:08

Pekné to máš, len tú fotku, ktorá je podľa reálnej predlohy si mohol lepšie zaostriť (na celú loďu nie iba na predok). :P
Ale na to, že je to v mierke miniboxov tak klobúk dolu. Veľmi pekne zlepené a všetky detaily aj podložka tomu dodali pravé orechové :victory: :wink:
Na stole: Tatra 815 Dakar 86,
Naposledy dokončené:, Praga S5T-2 3S + Praga S5T-3 3S, Čmeliak, Tatra 815 Agro + Tatra148 Agro

Martin1807

Návrat na "Námorná technika // Watercrafts"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní