Ikarus 283 DPB / P.Kudrej-A.Priehradny / 1:87

Moderátor: Richibox

Užívateľov profilový obrázok
LuPa | 47
Meno: Lubo

Ikarus 283 DPB / P.Kudrej-A.Priehradny / 1:87

Príspevokod užívateľa LuPa » 22 Jan 2023 12:45

Tesne po dokonceni Karosy som sa pustil do dalsieho kusku,ktory si mnohi pamatame.Ide o Ikarus 283 po GO, ktory jazdil po Bratislave (aj) na linke c.39.Obcas aj so mnou na palube :wink:
Aj toto je volne dostupny model na https://papier-modely.modelweb.sk/vystr ... tie#buduca ako AP013/03. Model ma tri strany,na druhej je podstatna cast dielov. Tento list je vytlaceny na papier cca 140g a dostal tri vrstvy cireho laku pred strihanim."Harmonika" je na liste s navodom a tu som tlacil na kancelarsky papier 80g, kvoli lepsiemu ohybaniu. Diely kolies na tretom liste som tlacil zas na 140g papier.
Naposledy upravil/-a LuPa v 23 Jan 2023 22:34, upravené celkom 1 krát.

LuPa | 47

Re: Ikarus 283 DPB / P.Kudrej-A.Priehradny / 1:87

Príspevokod užívateľa LuPa » 23 Jan 2023 22:34

Obe casti spojene "harmonikou" a doplnene aj podlahy.Harmonika sa mi nepodarila a svojou pruznostou prehyba model :-(
Ak nie inac, dali by sa na strechu doplnit ramena do kriza ako na predlohe a nebude sa autobus otacat v strede.To by ale nevadilo.

iconmaster | 34
Last man standing
Meno: Peter Jankovič
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa iconmaster » 23 Jan 2023 22:47

Súhlasím, že radšej obetovať funkčnosť za krajšie vyhotovenie "harmoniky". Ja by som to robil vrstvením menších a väčších obdĺžnikov a potom celé nafarbil na čierno.
Zvyšok máš pekný, tak držím palce :wink:

LuPa | 47

Príspevokod užívateľa LuPa » 27 Jan 2023 21:16

Do strechy som vlepil na spevnenie napodobneninu realnych ramien vyrobenu z drotu. Miesta ich zapichnutia do strechy som podlepil dvomi vrstvami papiera 140g.Pomohlo proti prehybaniu sa celeho modelu.Harmoniku uz necham tak, mozno ma neskor napadne nieco...
Nasledovali kolieska, predna naprava je pevna.Poslednym krokom boli zrkadla. Cely model pekne presny, aj graficky krasne prevedeny.

A foto s mensou sestrou

Návrat na "Minibox // Minibox"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný