Moc som si neoddýchol a pustil som sa do ďaľšieho modelu. Tentokrát si oddýchnem od formuliek a prejdem do kategórie cestných vozidiel. Predlohou modelu je Škoda 130 R/H. Je to Rapid v úprave pre závodnú skupinu H, ktorá sa zúčastnila v roku 1987 na 24-hodinovke na Nürburgringu a umiestnila sa vo svojej kategórii na 2. mieste. Auto vzniklo zo Škody 130 LR, ale dostalo kasňu Rapida, malo výkon 138 koní, na 100-ku sa dostalo pod 7 sekúnd a maximálka bola 260 km/h. O aute asi všetko.
Čo sa týka modelu, tak ten je na 3 stranách, dve strany sú písaný, jedna obrázkový návod. K modelu je aj aršík s fóliou na presklenie. Tlač je laserová, gramáž netuším, ale príde mi to viac ako 120g. Možno sa mýlim, neviem. Autor ponúka viac variant zostavenia modelu, od jednoduchého bez interiéru s placatými kolesami, po variantu s interiérom s bombírovanými kolesami. Návod je pomerne podrobne rozpísaný, za čo musím autora pochváliť, pre nás amatérov je to len dobre. Dokonca je možné si návod pozrieť aj na nete s obrázkovým postupom.
Na tentokrát som nezačal kolesami, ale rovno kasňou, pretože ak tá nevyjde, tak nemá zmysel mať doma kolesá navyše. Postup je podobný ako pri MTX, ktorú som lepil asi pred pol rokom, ale po nej som sa rozhodol, že to urobím inak. Dal som na radu Maťa a miesto obojstrannej pásky som používal chemopren transparent. Mal pravdu ten chalan, je to oveľa lepšie a drží to jak šľak. Autor odporúča vyrezať zasklenie aj s chlopňami a tie potom lepiť. Ja som si karosériu zlepil klasicky aj s chlopňami a do nej som vlepoval fólie. Tento spôsob mi príde oveľa lepší ako som to robil pri MTX. Takže zatiaľ som sa dostal sem...
Dúfam, že to najhoršie mám za sebou, teraz už len dávať pozor, aby som pri ďaľšom postupe nazapatlal sklá a biele časti karosérie.
Zatiaľ sa tu majte.
S.