Podlepovanie

Moderátor: iconmaster

Užívateľov profilový obrázok
mimapnd | --
Fordsonman
Meno: M.
Kontaktovať užívateľa:

Re: Podlepovanie

Príspevokod užívateľa mimapnd » 30 Mar 2023 20:05

Ico,
tento kartón som uz mal skladom par krat, tusim som aj Fitovi abo volakomu poslal na porovnanie s Lesko kartonom tusim...
A tu je niečo o ich zložení a použití zo stránky vyrobcu:
Matná, nenatieraná lepenka, obojstranne bielená, vyrobená z mechanických hmôt. Vyznačuje sa vysokou nadýchanosťou vďaka svojej absorpcii. Používa sa najmä na výrobu pivných stojanov, paspart, rozdeľovačov, makiet, obalov a vonných osviežovačov vzduchu. Spôsoby tlače: ofset, sieťotlač. Kartón je tiež náchylný na všetky procesy viazania kníh, ale kvôli vysokému uvoľneniu sa odporúčajú skoršie testy. Ideálne na vytváranie albumov, scrapbooking, podložky pod pivo, pasparty, modely, obaly atď.
Obrázok
Cus
M.
Teraz: Fordson F
Pred: Aero 500 Cililink, Rusnovy zdvihak, Snežný pluh,
Po(medzi): Miro mi uz nieco posle.
E-shop: http://www.papierovy-modelar.sk http://www.papershipwright.co.uk/

iconmaster | 34
Last man standing
Meno: Peter Jankovič
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa iconmaster » 30 Mar 2023 20:16

Ahaa, tak už viem! Tuším aj Petopato kupoval od teba a venoval mi z toho kus na odskúšanie. Laicky by som to nazval "pivným kartónom" teda materiálom, z ktorého sa robia aj podpivníky alebo aj poľské laserové doplnky. Reže sa to skalpelom fakt príjemne a dopre pije sekunďák.

Materiál, čo tu dával Sidewinder je od tohto trochu odlišný v tom, že sa natiera (má hladký až saténový povrch) a nižší volumen, čiže je "hustejší" a o niečo pevnejší, za to sa aj o niečo ťažšie reže.

mimapnd | --
Fordsonman
Meno: M.
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa mimapnd » 30 Mar 2023 20:23

iconmaster napísal:Ahaa, tak už viem! Tuším aj Petopato kupoval od teba a venoval mi z toho kus na odskúšanie. Laicky by som to nazval "pivným kartónom" teda materiálom, z ktorého sa robia aj podpivníky alebo aj poľské laserové doplnky. Reže sa to skalpelom fakt príjemne a dopre pije sekunďák.

Materiál, čo tu dával Sidewinder je od tohto trochu odlišný v tom, že sa natiera (má hladký až saténový povrch) a nižší volumen, čiže je "hustejší" a o niečo pevnejší, za to sa aj o niečo ťažšie reže.

Ked pridem na dofcu, dovezem so sebou 0,5mm karton, ktory ma jednu stranu hladku, skoro lesklu a druha je neopracovana... to bude asi nieco take, co popisujes. Inak je to to iste, lakho sa reze, pekne pije sekundak, nenici cepielky, fajnovy matros.

A este mam skladom, ak mozem takto trosku napisat, cierne kartony na podlep - 0,35mm a 0,6mm - tie su ale tuhe. 0,35 som par krat pouzil pri vyrobe kolies. 0,6mm je skor pre palenie dezenov asik. Ale oba sa dobre brusia, a su cierne skrz naskrz.
Neviem, ci sa taketo info niekomu hodi, ale budiz.

Cus
M.
Teraz: Fordson F
Pred: Aero 500 Cililink, Rusnovy zdvihak, Snežný pluh,
Po(medzi): Miro mi uz nieco posle.
E-shop: http://www.papierovy-modelar.sk http://www.papershipwright.co.uk/

Fito | 48
Admin
Meno: Fito
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Fito » 30 Mar 2023 20:26

Kua chlapi toľko vyprávať o rôznych kartónoch a papieroch, nebude toto už nejaká naša úchylka?
Sa stavím že na toto už by nejaký psychiater aj diagnózu našiel.

:P
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

iconmaster | 34
Last man standing
Meno: Peter Jankovič
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa iconmaster » 30 Mar 2023 20:27

Každé info sa hodí :wink:
Akurát možno časom založím zvlášť tému venovanú kartónom, keďže nie je kartón ako kartón, žejo? Prípadne to hodíme niekedy ako tému mesiaca.

mimapnd napísal:Ked pridem na dofcu, dovezem so sebou 0,5mm karton, ktory ma jednu stranu hladku, skoro lesklu a druha je neopracovana... to bude asi nieco take, co popisujes. Inak je to to iste, lakho sa reze, pekne pije sekundak, nenici cepielky, fajnovy matros.

Toto už môže byť ono, hej. :wink:

sidewinder | 40
Meno: Marián Dragošek
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa sidewinder » 31 Mar 2023 16:14

Fito:
No ja som o tom presvedceny, ze nie som uplne okej. Kedze ma fascinuje aj krabicka na caj, alebo hen take kusky papiera ako obali z kade coho.
A po veceroch obzeram obsah papierovej krabice, ktora je plna dalsieho farebne tlaceneho papiera :-)
Tooo neni uplne okej xi xi.
Chlapci dik za diskusiu. Kupim tiez par kuskov a som zvedavy.

Robert Blaschke | 63
Meno: Robert
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Robert Blaschke » 10 Máj 2023 18:21

Ja som dlhší čas zháňal nejaký kartón / lepenku, hrúbky 1mm, hlavne na podlepovanie rebier a nakoniec som našiel k mojej spokojnosti toto:
https://www.obalex-kosice.sk/produkt/le ... 1-0mm/7846
(hlavne, že si po to môžem skočiť osobne do košickej predajne, to je fajn).
Je to dosť mäkké, ale mne to vyhovuje.

Návrat na "Tipy a triky - Diskusia // Tips & Tricks - Discusion"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný