ako na "drevo"?

Moderátor: iconmaster

Užívateľov profilový obrázok
Blackangel | --
Meno: Michal

ako na "drevo"?

Príspevokod užívateľa Blackangel » 18 Dec 2010 00:51

zdravim pani..

Potreboval by som od vas pomoct.
Staviam potajme :boss: jednu zbran aaa mam trosku problem ako urobit pazbu...

viete mi niekto prosim poradit ako co najlepsie napodobnit drevenu pazbu?
S dreva sa mi to ozaj nechce brusit aaa aj tak by to uz potom nebol papierovy ale viac dreveny model :beat brick:

Vopred vdaka za pomoc :big smile:

pet1972 | 50
2K+
Meno: Peter Kováč
Kontaktovať užívateľa:

Re: ako na "drevo"?

Príspevokod užívateľa pet1972 » 18 Dec 2010 09:34

samolepiace folie ako pouziva Doris s imitaciou dreva. bud v diturke hore v tom papiernictve zozenies, alebo hned vedla kanarika je taka predajna s bytovymi doplnkami.

WanRayen | 46
Papierovy Kopernik
Meno: Tino
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa WanRayen » 18 Dec 2010 09:49

Ja takéto veci robím s papierovej drte. Namočím si papier(novinový) natrhám to na čo najmenšie kúsky a potom keď to vyschne spolu z lepidlom to rozmiešam a cca si to vytvarujem ako potrebujem. Keď to zaschne vybrúsim. Brúseniu sa tak, či tak nevyhneš. Alebo si urob nejakú kostru s papiera a vyplní to polyuretánovou penou a vybrús.

No a povrchová úprava? Buď tapetu no ta na oblých tvaroch ako je pažba robí svoju neplechu, ale ak sa s tým pohráš dá sa. No dá sa aj z papiera. :P

skromny | 49

Príspevokod užívateľa skromny » 18 Dec 2010 15:55

WanRayen napísal:No a povrchová úprava? Buď tapetu no ta na oblých tvaroch ako je pažba robí svoju neplechu, ale ak sa s tým pohráš dá sa. No dá sa aj z papiera. :P

co sa tapety na oble tvary tyka - na niektore zvykne pomuoct teplovzdusna pistol... ak sa tapeta (ak ma "plastovy" zaklad) nahreje tak je tvarovatelna aj co sa piehlbin a vycnelkov tyka, obla pazba by ani v dvojitom ohybe nemala byt velky problem, prechody na nej su pomerne dost plynule...
podpis

ultra | 49
Meno: Peter

Príspevokod užívateľa ultra » 18 Dec 2010 21:36

Zalezi v akej mierke to chces robit. Ak by to nebolo velmi velke tak sa to da vyskladat s papiera. Vystrihnut priblizny tvar z 2 ks - zlepit dohromady -ako sedwic. Potom vystrihnut mensie a prilepit k nim a takto posutupovat az do zelanej hrubky. Takto ziskas polotovar ktory treba brusenim doviest do konecneho zelaneho tvaru.

Povrchovka vodovky - temperky - akryl - struktura dreva sa da celkom dobre napodobnit

Blackangel | --
Meno: Michal

Príspevokod užívateľa Blackangel » 18 Dec 2010 21:50

velka vdaka pani :big smile:

asi skusim tie folie :) dufam ze to s tym pojde .. ved uvidite sami ci sa mi to podari alebo nie :beat plaster:

Ultra.. ked uz robim zbran tak len 1:1 (teda asi okrem volakej velkej bazooky alebo protilietadloveho dela :beat plaster: :beat brick: ) taaakze s papiera by to asi neslo..ale dik za typ na niecom mensom to urcite skuism ..

iconmaster | 34
Last man standing
Meno: Peter Jankovič
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa iconmaster » 01 Nov 2022 19:02

Téma mesiaca november 2022 - DREVO NA MODELOCH

Ide sezóna kúrenia, tak sa tento mesiac povenujeme drevu :P Ale nebudeme riešiť jeho výhrevnosť, ale to, akým spôsobom ju spracovať na našich modeloch!
Čaká ma podlaha na lokomotíve Freudenstein, tak budem rád, ak sa podelíte o nejaké vaše rady. Myslím, že aj iní záujemcovia uvítajú nejaké osvedčené tipy. V stavbách som videl veľmi zaujímavé a parádne výsledky, ktoré by sme teraz mohli pozbierať do tohoto vlákna. Kľudne dajte aj nejaké fotky zo svojich stavieb na ilustráciu výsledku.

johnny7 | 38
Wykonawca
Meno: Jano

Príspevokod užívateľa johnny7 » 01 Nov 2022 19:21

Ja si tiež myslím že brúseniu sa nevyhneš. Ja som teraz vyrábal porisko sekery, čo malo dosť zapeklitý tvar. Ako šablónu som použil originálny vytlačený diel zo šmikajdy, ten som si pomocou obojstrannej pásky nalepil na balzu (v mojom prípade som potreboval väčšiu hrúbku ako som mal "na sklade", preto som najprv. zlepil pomocou sekundového lepidla dva kusy). Následne som si vyrezal obrys a potom už len dobrúsil. Brúsenia nebolo veľa keďže potrebný tvar som už mal. Nakoniec už len natrieš na potrebný odtieň. Síce to nie je papier, ale brúsi sa to lepšie ako sendvič z papiera.
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

Matej | 35
Meno: parkourista

Re: Téma mesiaca

Príspevokod užívateľa Matej » 28 Nov 2022 08:58

iconmaster napísal:..ku ktorej mi zatiaľ nikto nedal žiadne nápady ku téme mesiaca :scorn:

no ja som robil drevo na modely zatial len raz..ešte na modely BAT-M..

Matej napísal:

Tu som sa pokúsil napodobniť staré drevo, trocha zlámané a zvetrané..Sú to drevené paličky, ktoré som si požičal z čerpačky LUK oil..Majú ich pri automate na kávu - na miešanie.. :bad smile: Natreté sú len čiernou olejevou farbou..

prípadne ešte sú aj od AK interaktive, možno aj od Miga, prípravky/chémie na staré drevo..
https://www.youtube.com/watch?v=Qv5LkcIX3g8
Aktuálne: Maz 537g
Hotovo: BAT-M

iconmaster | 34
Last man standing
Meno: Peter Jankovič
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa iconmaster » 30 Nov 2022 21:22

Vďaka Matej za prípsevok do témy mesiaca! A keďže je posledný novembrový deň, skúsim pridať niečo aj odo mňa, ako od totálneho laika na túto tému.

Včera som narezal a nalepil drevenú podlahu do lokomotívy Freudenstein. Materiál som použil tenkú dýhu - a teraz sa prosím nesmiať - z balenia bryndze :) Tú som samozrejme pekne vyčistil saponátom a nechal vyschnúť pod závažím. Narezal som prkne a nalepil som ich na podlahu kabíny. Lepené boli modrým Duvilaxom (BD-20), ktorým bežne lepím aj modely. Síce som dával iba dva úzke pruhy lepidla, tenké "dosky" sa začali mierne krútiť, preto som ich zaťažil želiezkami a nechal schnúť na radiátore pod závažím. A dnes som už len naznačil akože hlavičky klincov (bola použitá technológia ŽaVeS = pentelka).

Farebnú úpravu som zatiaľ nerobil, lebo nenašiel doma vhodný materiál, ale ešte sa popozerám v garáži. No pre muzeálny stav lokomotívy asi aj čerstvé dosky by stačili..

Návrat na "Tipy a triky - Diskusia // Tips & Tricks - Discusion"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný