Pozeral som typy a triky a aj diskusiu, ale nenašiel som nič na tému zlepenia veľkých plôch navzájom zadnou stranou. Takéto plochy sa typicky nachádzajú napríklad na vojnových lodiach, kde často vidno aj určité časti paluby na vežiach aj odspodu. Vtedy to je riešené tak, že jednotlivé plochy (horná a spodná) sú k sebe nalepené "chrbtom". Tu sa ale naskytá otázka, ako to čo najlepšie urobiť, aby hrany pekne lícovali, aby to bolo presné po celej ploche, keďže ide vlastne o podlepenie jednej plochy druhou.
Jedna z tých plôch je zvyčajne podlepená ešte napríklad na hrúbku 0,5 mm. Tu ma napadá, že by sa po presnom vyrezaní dala natrieť lepidlom plocha, ktorá je podlepená a teda hrubšia (paluba) a k nej by sa prilepila plocha, ktorá je bez podlepenia (spodok paluby). Tu sa ale naskytá hneď niekoľko otázok:
1) Je lepšie mať presne vystrihnuté oba diely a tým sa dajú hrany presne nastaviť? Ako ale dosiahnuť to, aby sa lepidlo nevytlačilo a "nezagebril" sa celý okraj lepidlom?
2) Aké lepidlo použiť, aby bola možná korekcia? Na podlepenie používam tyčinkové lepidlo, nebolo by ale v tomto prípade lepšie použiť herkules, aby sa dala korigovať jedna plocha na druhej?
3) Alebo nechať jeden diel nevystrihnutý, preniesť si okraje a k nemu nalepiť presne druhý vystrihnutý diel, a tým troška eliminovať "zasvinenie" okrajov dielov? Následne podla presne vystrihnutého dielu vystrihnúť nevystrihnutý diel, s tým rizikom, že v prípade, že sa netrafím, nebude druhý diel presne vystrihnutý?
4) Je vhodné vôbec pred zlepenín niektorý diel vystrihnúť, ak ide členitý diel ako je na fotke? Ja osobne si neviem predstaviť, ako by som k sebe zlepil presne tak členité diely.